Κινδυνεύουν να πεθάνουν χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα επειδή «κόβονται» απαραίτητες θεραπείες που θα τους εξασφάλιζαν όχι μόνο την επιβίωση αλλά και μια καλή ποιότητα ζωής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, κατά την εναρκτήρια τελετή του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.ʼποψη από τις εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.


Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι Κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Παιδιά ανοσοκατεσταλμένα, εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα «δεν έχουν πια πρόσβαση ούτε σε γ-σφαιρίνη ούτε σε άλλα ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτουν την επιβίωσή τους» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, από το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων στη φαρέτρα των ανοσοανεπαρκειών.


Κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου, ο κ. Πατούλης, έκανε λόγο για τον αυξημένο επιπολασμό του άσθματος αλλά και νοσημάτων με αλλεργιολογικό και ανοσολογικό υπόβαθρο, καθώς και την αναγκαιότητα ενημέρωσης γιατρών όλων των ειδικοτήτων για τα νεότερα δεδομένα στις ανοσοανεπάρκειες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ξεκινούν μετεκπαιδευτικά μαθήματα νέων γιατρών σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών, που στη θεματολογία του Α’ κύκλου περιλαμβάνουν τα νεότερα δεδομένα των ρευματικών νοσημάτων και της κλινικής ανοσολογίας. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη στις 17 Οκτωβρίου, ΔΩΡΕΑΝ για τους νέους γιατρούς με και χωρίς τίτλο ειδικότητας μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών.


Ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι ζώντας την Ιατρική του 2012, πολλές φορές, οι συνάδελφοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερα φάρμακα εκλείπουν από τους ασφαλισμένους ή γίνονται «απαγορευμένα» για τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς που τα χρειάζονται…


«Είναι τραγικό που εν έτι 2012, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τους βιολογικούς παράγοντες, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ακόμη και τη γ σφαιρίνη….και να γυρίσουμε στην ιατρική της κορτιζόνης για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας. Είναι τραγικό, να πηγαίνει η Ευρώπη μπροστά και εμείς πίσω…Φταίει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και σήμερα, στους ιθύνοντες ότι οι δαπάνες της Υγείας είναι ανελαστικές. Δεν περικόπτονται οριζόντια. Δε γίνεται εξυγίανση με λογιστικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και ανθρωπιστικά» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Το συνέδριο που διαρκεί 3 ημέρες περιλαμβάνει πρωινά σεμινάρια, δορυφορικά συμπόσια και στρογγυλά τραπέζια, ώστε μέσα από συζητήσεις και παρεμβάσεις να μεταδοθούν στους νέους επιστήμονες οι νεότερες γνώσεις στην αλλεργιολογία και την ανοσολογία.


Κατά την εναρκτήρια τελετή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογία, ενώ παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου όλων των ειδικοτήτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο