Κατώτερος του ονόματος που «κληρονόμησε» αποδεικνύεται ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κ. Βλάχος

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δημοτικού Συμβούλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Βλάχου, σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αναδεικνύει δύο πράγματα:

• την επιφανειακή ενασχόληση του εν λόγω δημοτικού συμβούλου με τα τοπικά ζητήματα, γεγονός που αποδεικνύεται από την άγνοια του για σημαντικά θέματα της πόλης.
• ότι αποδεικνύεται κατώτερος του ονόματος που έχει κληρονομήσει

Ο κ. Βλάχος είναι μέλος μιας δημοτικής παράταξης που ευθύνεται για τη σημερινή δύσκολη οικονομική θέση του Δήμου Αμαρουσίου. Είναι μέλος μιας «καθεστωτικής ομάδας» που διοίκησε για 24 χρόνια το Μαρούσι, το υπερχρέωσε, το «βούλιαξε» στα δάνεια, που χρησιμοποίησε εκατοντάδες εργαζόμενους ως εκλογική πελατεία επί σειρά ετών απασχολώντας τους με εργασιακές σχέσεις ομηρίας. Που μετέτρεψε το Μαρούσι από ανθρώπινο προάστιο, σε γυάλινη πυργούπολη. Πόσο διαφορετική θα ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου σήμερα, πόσο πιο ισχυροί και έτοιμοι θα ήμασταν για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση, αν δεν είχαν προηγηθεί οι αμαρτωλές διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων, η «βαριά κληρονομιά» δανείων και χρεών που ξεπερνούσε τα 280.000.000 ευρώ;


Στις υπόλοιπες ανακρίβειες και συκοφαντίες που αναφέρει η επιστολή του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Ο κ. Βλάχος, καλεί τους συμπολίτες μας «να θυμηθούν τα λάτιν πάρτυ και τα δήθεν πολυτελή φυλλάδια για την προσωπική προβολή του Δημάρχου», χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά τα ίδια αστεία επιχειρήματα που ο ίδιος και ο συνδυασμός που συμμετείχε, χρησιμοποίησαν προεκλογικά το 2010. Ξεχνούν ότι «πληρώθηκαν» γι’ αυτά τα επιχειρήματα από το λαό του Αμαρουσίου με το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό που έχει ποτέ πάρει ποτέ η παράταξη τους; Ο κ. Βλάχος είτε δεν μαθαίνει από τα λάθη του είτε δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έπαθε πριν από 2 χρόνια στις εκλογές.

2. Ισχυρίζεται ο κ. Βλάχος, ότι είναι έργο βιτρίνας η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου. Δεν έχουμε την ίδια άποψη. Η Διοίκηση Πατούλη θεωρεί πως είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στο Μαρούσι τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει την όψη του Κέντρου του Αμαρουσίου, θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων του Κέντρου, θα δώσει μεγαλύτερη αξία στη γη και τις περιουσίες, θα αποτελέσει έργο πρότυπης βιοκλιματικής ανάπλασης για όλο το Λεκανοπέδιο. Ενώ δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας, αφού χρηματοδοτείται 100% από την Περιφέρεια Αττικής. ʼχρηστό έργο ήταν η αποτυχημένη ανάπλαση του Κέντρου με τους κυβόλιθους, το 2003-2004, που υλοποίησε η δική σας παράταξη κύριε Βλάχο και επιπλέον μας κόστισε πάνω από 12.000.000 ευρώ.

3. Μήπως είναι έργα βιτρίνας κύριε Βλάχο και το νέο κλειστό γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο; Ή οι δύο πεζογέφυρες που τόσο πολεμήσατε να μην γίνουν; Οι νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούν παιδιά της πόλης μας; Οι νέες παιδικές χαρές, τα πάρκα και οι πλατείες σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου; Ο νέος δημοτικός φωτισμός; Τα νέα κτίρια που φιλοξενούν τα Μουσεία και τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη;

4. Επειδή δεν παρακολουθεί στενά τα τοπικά δρώμενα ο κ. Βλάχος, του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι την περίοδο 2007-2011 ο Δήμος Αμαρουσίου προμηθεύτηκε εντελώς δωρεάν 8 νέα απορριμματοφόρα. Ενώ μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας ενισχύσαμε μεταξύ άλλων τον εξοπλισμό του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας, με 1 ασθενοφόρο, 2 πυροσβεστικά οχήματα, 1 σκαπτικό και 10 αυτοκίνητα για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας.

5. Ο κ. Βλάχος μιλά απαξιωτικά για το στόλο των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας μας, αγνοώντας ότι παρά τα προβλήματα που προκαλεί η μειωμένη κατά 70% κρατική χρηματοδότηση προς το Δήμο, η Δημοτική Αρχή διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των χρηστών, αλλά και τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα δεκάδων εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτήν. Παραγνωρίζει ότι η Δημοτική Συγκοινωνία είναι μια υπηρεσία που δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλ. το κόστος της δεν καλύπτεται από την καταβολή τελών όπως προβλέπει ο Καλλικράτης και συμβαίνει π.χ. με την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, παρόλα αυτά εξακολουθεί να παρέχεται από το Δήμο Αμαρουσίου στους πολίτες. Επίσης ξεχνά να αναφέρει ο κ. Βλάχος, ότι τα λεωφορεία δεν αγοράστηκαν πριν δέκα χρόνια μέσα από κάποιο πρόγραμμα, αλλά με leasing, δηλ. με χρήματα των δημοτών μας, το οποίο εξοφλήθηκε πριν από 2 χρόνια από τη σημερινή Διοίκηση. Όσον αφορά στις οθόνες, αυτές τοποθετήθηκαν δωρεάν και χωρίς κόστος για το Δήμο, θα συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών ενώ θα αποφέρουν και οικονομικό όφελος.

6. Λέει ψέματα ο κ. Βλάχος, όταν ισχυρίζεται ότι η σημερινή Διοίκηση έστειλε εργαζόμενους στο σπίτι τους. Η αλήθεια είναι πως η σημερινή Διοίκηση προσέφερε σταθερή δουλειά και εισόδημα σε εργαζόμενους του Δήμου που είχαν προσληφθεί πριν εκείνη αναλάβει τα καθήκοντά της το 2007. Η αλήθεια είναι πως η σημερινή Διοίκηση ήταν αυτή που αντιτάχθηκε στις ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση, που προέβλεπαν την απομάκρυνση των συμβασιούχων με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Την περίοδο που εμείς πήγαμε κόντρα στο νόμο Ραγκούση, ο κ. Βλάχος, και η παράταξη του επέλεγαν να ταυτιστούν με τις επιλογές της τότε Κυβέρνησης, στοιχιζόμενοι πίσω από αυτήν σαν κομματικά στρατιωτάκια. Όσον αφορά την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, ο Καλλικράτης που εσείς υπερασπιζόσασταν κύριε Βλάχο την προβλέπει. «Μην κλαίτε» λοιπόν υποκριτικά για τους εργαζόμενους, οι δικές σας πολιτικές επιλογές είναι αυτές που δημιουργούν αδιέξοδα.
7. Υπενθυμίζουμε στον κ. Βλάχο ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βρισκόταν πράγματι με μαύρες σημαίες στους δρόμους του Αμαρουσίου, μαζί με εκατοντάδες ακόμη κατοίκους του προαστίου μας, όχι όταν κατασκευάζονταν το Ολυμπιακό Κέντρο Τύπου, αλλά την περίοδο που οι συμπολίτες μας έσπαζαν τα πόδια τους στους κυβόλιθους της αποτυχημένης ανάπλασης του Κέντρου, επί Διοίκησης Τζανίκου. Εσείς κύριε Βλάχο που ήσασταν τότε; Υπερασπιζόσασταν μαζί με τον κ. Μπρέγιαννη τη συγκεκριμένη αποτυχημένη και πανάκριβη παρέμβαση;
8. Η προσπάθεια για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου μας είναι συνεχής. Και λέει ψέματα ο κ. Βλάχος όταν ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αδυνατεί να εισπράξει το ολυμπιακό τέλος, αφού κατ’ επανάληψη έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία είσπραξης του συγκεκριμένου εσόδου. Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απάντησε με στοιχεία, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμος έχει εισπράξει από τον Νοέμβριο του 2008 έως και τις 15 Μαΐου 2012 7.310.350,95 ευρώ από τα καταστήματα του GOLDEN HALL. Επιπλέον αναφέραμε ότι ποσά ύψους 434.482,64 ευρώ έχουν βεβαιωθεί από τις υπηρεσίες μας και θα καταβληθούν σε δόσεις από τις επιχειρήσεις που τα οφείλουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ σε άλλες 20 περίπου επιχειρήσεις που δεν έχουν προσέλθει να πληρώσουν το τέλος, οι υπηρεσίες μας αναζήτησαν μέσω της Εφορίας τους τζίρους και τους απέστειλαν ειδοποίηση πληρωμής, διαδικασία από την οποία υπολογίζουμε να εισπραχθούν άλλες 300.000 ευρώ
9. Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του Δήμου, υπενθυμίζουμε στον κ. Βλάχο, ότι αυτή ήταν υποθηκευμένη στο σύνολο της, για τα δάνεια που είχε συνάψει η προηγούμενη Διοίκηση. Ενώ κάποια από αυτά τα ακριβοπληρωμένα ακίνητα (π.χ. ΕΤΕΒΑ, Κτήμα Καρέλα) είχαν μικρές δυνατότητες αξιοποίησης. Σε όσα είχαμε δυνατότητα, προχωρήσαμε στις εργασίες αποκατάστασης τους και τα αξιοποιήσαμε ( π.χ. κτίρια νέων βρεφονηπιακών σταθμών). Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε ενημερώσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου γίνεται με συγκροτημένο κι απολύτως διαφανή τρόπο, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
10. Η εκκαθάριση της Δ.Ε.Α.Δ.Α γίνεται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος και σε καμία περίπτωση δεν περνούν σε αυτή αλόγιστα έξοδα.
11. Όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Αμαρουσίου, τόσο τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στο μέλλον, ο Δήμος Αμαρουσίου θα αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ένας Δήμος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μέσα από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό του Παντοπωλείο, το Δημοτικό του Πολυιατρείο, με τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και τους εμβολιασμούς σε μαθητές σχολείων, με το Δημοτικό Ασθενοφόρο, με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ , με τα δεκάδες αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα που προσφέρουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο. Με την πολιτική χαμηλών ανταποδοτικών τελών που εφαρμόζουμε και τις απαλλαγές ή μειώσεις που έχουμε προβλέψει για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.


Αυτά που έγιναν την περίοδο 2007-2012, αλλά κι όσα προγραμματίζουμε για το μέλλον, αποτελούν εγγύηση πως το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια, παρά την κρίση, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αυτοδιοίκηση. Εγγύηση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα εξακολουθεί και στο μέλλον να βρίσκεται στο πλευρό του δημότη, αρωγός και στήριγμα αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτό είναι το δικό μας όραμα, να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια «Μαρούσι ανθρώπινη πόλη». Με έργα κι όχι με λόγια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο