Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στη βραδιά μνήμης στον Ι. Καμπανέλλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο: «Με λόγο… και μουσική»

Print Friendly, PDF & Email Πλήθος φίλων του θεάτρου παρακολούθησε την παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές για την παράσταση.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απονέμοντας την τιμητική πλακέτα στην κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κατερίνα.


 O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προσφέροντας μία αναμνηστική έκδοση για το Μαρούσι στον σκηνοθέτη της παράστασης Αντ. Περπινιά.Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας.

Στιγμιότυπα από το τέλος της παράστασης με όλον τον θίασο επί σκηνής.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τη διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου, και την Κ. Καμπανέλλη.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τη διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου, και τον σκηνοθέτη της παράστασης Αντ. Περπινιά.


 


Με την επιτυχημένη παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου τιμώντας τη μνήμη του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, συνεχίστηκαν οι ανοιξιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο: «Με λόγο… και μουσική» που διοργανώνει ο Δήμος στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας. Ο 45μελής θίασος κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που βρέθηκε, επίσης, ανάμεσα στους θεατές.


Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτές τις ημέρες τριών χρόνων από την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δραματουργού, η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, σε σκηνοθεσία του δασκάλου της Αντώνη Περπινιά, και πλαισιωμένη από ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ανέβασε το επιτυχημένο και πάντα επίκαιρο αυτό έργο στη μνήμη του δημιουργού του, ενθουσιάζοντας το κοινό με την σκηνική παρουσία και την ερμηνεία της.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού αλλά και για την άνθηση που γνωρίζει ο πολιτισμός στο Μαρούσι. Μιλώντας για «Το μεγάλο μας Τσίρκο» το χαρακτήρισε έργο σταθμό για το ελληνικό θέατρο καθώς διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την ιστορία Πολυτεχνείου, λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, και έρχεται σήμερα περίπου 40 χρόνια μετά να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρόχολο. Μιλώντας για τον «πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου» όπως είχε χαρακτηριστεί ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των έργων του καθώς και στα βασικά γνωρίσματα της συγγραφής του, τον κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό.


Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της παράστασης, τον σκηνοθέτη, τον ερασιτεχνικό θίασο, όπως και τους μουσικούς του Ωδείου για την εξαιρετική εμφάνιση, τους ο κ. Πατούλης, τους ευχήθηκε να συνεχίσουν μέσα από τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους να κάνουν τους Μαρουσιώτες υπερήφανους.


Με επαινετικά λόγια για τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Δήμαρχο τιμητικής πλακέτας στην κόρη του δημιουργού Κατερίνα Καμπανέλλη, για την προσφορά του πατέρα της στο ελληνικό θέατρο, ενώ ένα λεύκωμα για την ιστορία του Αμαρουσίου προσέφερε στον σκηνοθέτη της παράστασης Αντώνη Περπινιά.


Τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου: Μαρία Ζούρα (πιάνο), Ηλίας Γυφτονικολός (βιολί), Νίκος Δραγώνας (ηλεκτρική κιθάρα), Αναστασία Μανιάτη (μπάσο), Μιχάλης Σωτηράκης (μπουζούκι), Βασίλης Κωστέας (ντραμς). Την ενορχήστρωση και τη μουσική επιμέλεια είχε η μαέστρος διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου Παλαμίδη.


Παρόντες στη βραδιά ήταν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, και Ελένη Λέκκα.


Οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζονται την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 με τη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, μία συναυλία – μουσική περιπλάνηση στην Ελλάδα.
Φιλική συμμετοχή: Χρόνη Αηδονίδη, Χρυσόστομο Μητροπάνο, Βασίλη Καρακώστα
Συμμετοχή: Χορωδία Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου υπό τη διεύθυνση του πατέρα Λάμπρου Ανδρεάκη
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη
Οργάνωση: Ελένη Χοζού


Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους Μαρουσιώτες και φίλους των ποιοτικών εκδηλώσεων να τιμήσουν με την παρουσία σας τις ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού του Δήμου απολαμβάνοντας εξαιρετικές ερμηνείες.


Χώρος και ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων
Χώρος: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO)


Ώρα έναρξης: 20:00


Δωρεάν μεταφορά στον χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.


Ώρα αναχώρησης: 19:20 & 19:40
Επιστροφή από Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης.


Είσοδος ελεύθερη


 


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο