Κατασκευή Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης Αυτοκινήτων στο Κέντρο του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ Γεώργιος Ρωμοσιός, κατά την υπογραφή της σύμβασης.


Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου και την κατασκευάστρια εταιρία για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης


Ένα ακόμη σημαντικό έργο πνοής για το Μαρούσι, που θα δώσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το εμπορικό κέντρο της πόλης, αυτό της στάθμευσης, μπήκε στην τελική ευθεία υλοποίησης του.


Πρόκειται για το έργο της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην πλατεία Ευτέρπης (Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου), τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε σήμερα εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ.


Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, αλλά και την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης.


Βάσει τη σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα ανάθεσης, η πλειοδότρια εταιρία αναλαμβάνει τη μελέτη – κατασκευή – χρηματοδότηση και εκμετάλλευση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο – πλατεία Ευτέρπης του Δήμου Αμαρουσίου.


Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τόνισε: «Σήμερα βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να υπογράψω τη σύμβαση που θα μας επιτρέψει να κατασκευάσουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στην πόλη μας. Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στην πλατεία Ευτέρπης, είναι ένα έργο που ζητά η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Και την απαίτηση αυτή των συμπολιτών μας, εμείς την κάνουμε πράξη. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου αλλά και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει, όταν θα ολοκληρωθεί, θα δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει οξυνθεί. Επιπλέον, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα τονώσει την εμπορική κίνηση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο