Κατανυκτικές μελωδίες από το βυζαντινό μουσικό σύνολο ΤΕΤΤΙΞ στην παράσταση«Το Θείο Πάθος», που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 775 KB

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Νικήτα Τσακίρογλου
 
download _.jpg file 492 KB
Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, με ύμνους, απαγγελία των Ευαγγελίων αλλά και κείμενα από τα ʼγια Πάθη, μας μετάφερε για δύο περίπου ώρες το βυζαντινό μουσικό σύνολο ΤΕΤΤΙΞ του κ. Γιώργου Ναούμ.
Μελωδίες και ύμνοι για την κορύφωση του Θείου Δράματος και την Ανάσταση πλημμύρισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με θέμα «Το Θείο Πάθος».

Οι φωνές των καταξιωμένων μας ηθοποιών Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και Χρήστου Τσάγκα στην απαγγελία ποιητικών κειμένων αλλά και παραπομπών του Ευαγγελίου, οι μελωδικές ερμηνείες του Γιώργου Ναούμ, της Νάντιας Καραγιάννη και της Μυρτούς Ναούμ και η επιδεξιότητα του κλαρινίστα Μάνου Αχαλινωτόπουλου, εντυπωσίασαν το κοινό που βρέθηκε στο «Δαϊς» και παρακολούθησε με κατάνυξη τη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση, με τη συμμετοχή 12μελούς χορωδίας και 4μελούς ορχήστρας.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πουλόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γλ. Μοστρού Αντωνέλλου, προσωπικότητες από το καλλιτεχνικό φάσμα όπως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Νικήτας Τσακίρογλου με τη σύζυγό του, ηθοποιό Χρυσούλα Διαβάτη, ο τραγουδιστής Ηλίας Κλωναρίδης, οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη και Σωκράτης Αλαφούζος κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο