Κατάρτιση εργαζομένων στην υπηρεσία Πρασίνου Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Print Friendly, PDF & EmailΤυπικό σύμπτωμα της προσβολής  από το ρυγχωτό σκαθάρι η αποξήρανση και κάμψη των φύλλων του δέντρου.
|download file .jpg 202 Kb|


|download file .jpg 137 Kb|

Πρώτο στάδιο της φυτοϋγειονομικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της προσβολής, το κλάδεμα όλων των φύλλων του φοίνικα.


|download file .jpg 131 Kb|Μετά το κλάδεμα, εντοπίστηκε η προσβολή από το ρυγχωτό σκαθάρι στον κορμό του δέντρου και αφαιρέθηκε με επιτυχία.
|download file .jpg 186 Kb|


Στην κατάρτιση των εργαζομένων στην υπηρεσία Πρασίνου στο ζήτημα της φυτοϋγειονομικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι προχώρησε σε πρώτη φάση ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Μ.Φ.Ι).

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή για την προστασία και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου της πόλης.

Σε προσβεβλημένο φοίνικα που είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής πραγματοποιήθηκε φυτοϋγειονομική επέμβαση, με την παρουσία και τις οδηγίες του Δρ. Δημήτρη Κοντοδήμα του Μ.Φ.Ι.

Συγκεκριμένα έγινε υποδειγματική επίδειξη της τεχνικής της φυτοϋγειονομικής επέμβασης σε φοίνικα που διαπιστώθηκε άμεσα η προσβολή από το ρυγχωτό σκαθάρι το οποίο αφαιρέθηκε με επιτυχία.

Παράλληλα, σε παρακείμενο δέντρο με πιθανή προσβολή έγινε ειδικό κλάδεμα (διάνοιξη παραθύρου επισκόπησης), ώστε να είναι δυνατή η εξέλιξη της προσβολής.

Την επίδειξη παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριμσού και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Προϊσταμένη της Δ/σης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μ. Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αικ. Κορώνη, και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία πρασίνου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου παρακολουθεί τις εξελίξεις της ασθένειας του ρυγχωτού κάνθαρου και θα προβεί στις πρέπουσες ενέργειες όταν αυτό παραστεί αναγκαίο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο