Κατάμεστο το Δημαρχείο Αμαρουσίου για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναντικατάστατη η γνώση που προσφέρει το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου

Μια πολύ σημαντική διάλεξη με θέμα «Ολιστική αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου» πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Ιατρός Φυσικής Ιατρικής κ. Μιλτιάδης Καράβης, στο πλαίσιο του νέου κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπιση του πόνου όταν τα φάρμακα δεν είναι αρκετά;  Παράγοντες όπως η άσκηση η διατροφή, ο καλός ύπνος και η εσωτερική ηρεμία παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάρρωση και την αντιμετώπιση του πόνου, αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ένας γιατρός με τον οποίο ο ασθενής να μπορεί να επικοινωνήσει ουσιαστικά.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που παρέχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με εκείνες της κλασικής ιατρικής και ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό όταν οι συνήθεις μέθοδοι δεν είναι αρκετές.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η φυσιολογία του πόνου όταν έχει άμεση σχέση και με τα συναισθήματα, γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η έντασή του είναι μεγαλύτερη όταν υπάρχει άγχος και κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, όπως απογοήτευση.

Οι δυνατότητες του εγκεφάλου μας είναι τόσο μεγάλες, που ίσως είναι το μόνο μέγεθος που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.

Άσκηση , ολιγοφαγία, έκπληξη προς τον εγκέφαλο χαρίζουν όχι μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην.

Στην διάλεξη παρευρέθη  και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος  τόνισε τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης για κάθε πολίτη λέγοντας ότι, «ενημερωμένος πολίτης σημαίνει άξιος πολίτης».

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την  ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των πολιτών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου μας επισημαίνοντας ότι η χρησιμότητα του και η γνώση που προσφέρει είναι αναντικατάστατη καθώς διευρύνει τους ορίζοντες μας και μας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές στην καθημερινότητα μας.

 

Σχετικά αρχείαΚατάμεστο το Δημαρχείο Αμαρουσίου για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (1)


Κατάμεστο το Δημαρχείο Αμαρουσίου για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (2)


Κατάμεστο το Δημαρχείο Αμαρουσίου για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο