Κανονικά λειτουργούν όλοι οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από την εμφάνιση ενός μεμονωμένου περιστατικού νέας γρίπης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, με θέμα την εμφάνιση κρούσματος νέας γρίπης σε  παιδικό σταθμό του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε καταρχήν να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται τόσο στο συγκεκριμένο σταθμό, όσο και στους υπόλοιπους, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όσον αφορά αυτό κάθε αυτό το περιστατικό, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Ως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, το παιδί στο οποίο εμφανίστηκε κρούσμα της νέας  γρίπης, φιλοξενείτο κανονικά στο σταθμό μας χωρίς να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου έως και σήμερα, 19 Νοεμβρίου , το παιδί απουσιάζει.

Χθες το μεσημέρι, 18 Νοεμβρίου, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον πατέρα του ότι το παιδί νόσησε στις 13 Νοεμβρίου , ημέρα Παρασκευή.  Με την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ο πατέρας του προσέφυγε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου του έγινε ρινικό επίχρισμα, το οποίο βγήκε θετικό.

Στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, προχώρησαν  στο Νοσοκομείο Λάρισας και σε φαρυγγικό επίχρισμα, το οποίο βγήκε κι αυτό θετικό, με γνωμάτευση που εκδόθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

Για τη γνωμάτευση αυτή ενημερώθηκε το γραφείο των παιδικών σταθμών του Δήμου το μεσημέρι της ίδιας μέρας με φαξ, που μας στάλθηκε περίπου στις 14.30.

ʼμεσα το γραφείο ενημέρωσε τον αρμόδιο υπεύθυνο του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση εμφάνισης κρουσμάτων νέας γρίπης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Με βάση αυτές τις οδηγίες, το επόμενο πρωί, δηλαδή σήμερα 19 Νοεμβρίου 2009, ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό για το περιστατικό.

Θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μέχρι στιγμής μεμονωμένο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Οι Δημοτικοί Σταθμοί λειτουργούν κανονικά , τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου λαμβάνει όλα τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη από το καλοκαίρι έχει δημιουργήσει τον απαραίτητο μηχανισμό διαχείρισης. Έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενημερωτικές πρωτοβουλίες του πληθυσμού για το ζήτημα, με κορυφαία την εκδήλωση ενημέρωσης που έγινε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας με τη συμμετοχή όλων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της πόλης. Έχει διανείμει ενημερωτικό υλικό. Ενώ έχει προμηθεύσει όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς με το απαραίτητο απολυμαντικό υλικό.

Επιπλέον, από την προσεχή Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά προληπτικός εμβολιασμός από τα δύο κέντρα εμβολιασμού του Δήμου όλων των ευπαθών ομάδων πληθυσμού της πόλης, σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο