ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2010 ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ/Από Σάββατο 26 Ιουνίου – Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου/Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λ. Κηφισίας 219, Μαρούσι)

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 93Kb|


|download file .jpg 94Kb|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον  Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππα και τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή, συνθέτη Γ. Μαρκόπουλο παρουσιάζουν σε συνέντευξη τύπου  το πρόγραμμα
« Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού 2010 Δήμου Αμαρουσίου».


Γ. Πατούλης: Με τη μοναδική προσωπική κάρτα προνομίων, την Artemis Card κάτοικοι και δημότες θα παρακολουθούν δωρεάν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέραν των άλλων προνομίων που τους εξασφαλίζει από αγορές μέχρι και υπηρεσίες υγείας 

Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται το Καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Οι «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» σχεδιάστηκαν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με γνώμονα να προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου ποιοτικές εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών   που να καλύπτουν κάθε ηλικία και όλα τα γούστα.         

Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου καταξιωμένοι, αλλά και νέοι καλλιτέχνες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, λαϊκά γλέντια, συναυλίες, φεστιβάλ, τιμητικά αφιερώματα σε αγαπημένες μορφές της τέχνης, παιδικό θέατρο και παραστάσεις Καραγκιόζη, θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του Αμαλίειου και θα μας κρατήσουν συντροφιά τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Το πρόγραμμα «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.                 

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι στόχος της φετινού     πολιτιστικού προγράμματος ήταν να διατηρηθεί η ποιότητα των εκδηλώσεων με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς παρά τις οικονομικές δυσκολίες που μαστίζουν τη χώρα,  πρόθεση του Δήμου Αμαρουσίου είναι να διατηρηθεί ο θεσμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι.
Το πρόγραμμα είναι πάνω από 80% οικονομικότερο από τα αντίστοιχα προγράμματα πριν το 2006 και κατά 70% από το περσινό πολιτιστικό πρόγραμμα. 

Αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει και μία καινοτομία στις εκδηλώσεις που αφορά στη διάθεση προσφοράς προς τους κατοίκους και δημότες της πόλης μας. σημείωσε ο κ. Πατούλης. «Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει σε όλους μια μοναδική προσωπική κάρτα προνομίων, την Artemis Card με την οποία θα μπορούν πέραν των άλλων προνομίων που θα τους εξασφαλίζει – από εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και τα προγράμματα του Δήμου έως και πρόσβαση σε μοναδικές υπηρεσίες υγείας να παρακολουθούν δωρεάν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι υπόλοιποι φίλοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα πληρώσουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο.          
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο όραμα της Δημοτικής Αρχής για να αποκτήσει σύντομα η πόλη το δικό της καλοκαιρινό και χειμερινό θέατρο, αντάξιο ενός Ολυμπιακού Δήμου και της πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της πόλης.                   

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιάννης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στο φετινό πρόγραμμα επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η σύζευξη των τοπικών μέσων καλλιτεχνικής έκφρασης με τους καθιερωμένους καλλιτέχνες που θα κοσμήσουν το φετινό Φεστιβάλ, η οποία ουσιαστικά  γίνεται για πρώτη φορά στην Τ.Α.
Ο ίδιος μάλιστα θα ανοίξει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα μουσικά ντουέτα που θα αποδώσουν τόσο η ορχήστρα όσο και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Φ. Κοσκόρου.
            
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας ευχαρίστησε  όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού προγράμματος και κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για ξέγνοιαστα και χαρούμενα καλοκαιρινά βράδια.     


Οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου μπορούν να προμηθευτούν την ARTEMIS CARD με μία απλή αίτηση σ’ένα από τα 5 παρακάτω  σημεία:
Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9) / Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ( Βασ. Σοφίας 85), Δημοτικό Κολυμβητήριο (Κυπρίων Αγωνιστών & Αναξαγόρα), ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου ( Περικλέους 22 ) ΚΕΠ ( Χατζηαντωνίου 10).
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 21302038267 & 268        


Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.maroussi.gr/wp-content/uploads/legacy/appdata/usertexts/images/ekdhlwseishome/summer2010.pps


Μετάβαση στο περιεχόμενο