Καθαρισμός και δενδροφύτευση του οικοπέδου της Πλατείας Ζεκάκου από τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής

Print Friendly, PDF & Email


Οι μαθητές του Ζεκάκειου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στον καθαρισμό της πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από το σχολείο τους.
|download file .jpg 164 KB|


Στη δενδροφύτευση της πλατείας Ζεκάκου βοήθησαν επίσης τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου. 
|download file .jpg 205 KB|


ʼλλη μια περιβαλλοντική δράση για την ενίσχυση και προστασία του αστικού πρασίνου διοργάνωσε σήμερα 23 Απριλίου, ο Δήμος Αμαρουσίου.


Σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σωρού & Λάκκας Κόττου, έγινε ο καθαρισμός αλλά και συμβολική δενδροφύτευση 30 δενδρυλλίων του οικοπέδου της Πλατείας Ζεκάκου.


Στην δράση αυτή συμμετείχαν μέλη του συλλόγου και ομάδες εθελοντών κατοίκων, μαθητές και δάσκαλοι του 4ου Γυμνασίου, 4ου  Λυκείου, 4ου Δημοτικού και υπάλληλοι του Οργανισμού Περιβάλλοντος, του Ειδικού σώματος και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των υπαλλήλων των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, Δημ. Σύμβουλος κ. Σ. Τσιπουράκης, μετέφερε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη το μήνυμα της δράσης, που είναι «η διαφύλαξη και ανάδειξη του πρασίνου που υπάρχει στην πόλη μας αλλά και η ενίσχυσή του αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής».


Παράλληλα ο κ. Τσιπουράκης τόνισε ότι παρόμοιες δράσης θα γίνουν σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, με στόχο την ενίσχυση του πρασίνου και τον καθαρισμό των υπαρχόντων χώρων πρασίνου, ειδικά ενόψει του καλοκαιριού.


Παρόντες στην δράση ήταν ακόμη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Ζήκος, ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής προστασίας κ. ΕΠ. Κατσιγιάννης και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου κ. Θ. Νησιώτης.


           
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο