Κέρδισε τις εντυπώσεις του ακροατηρίου το μουσικό αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου στους ποιητές Ρίτσο και Βρεττάκο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζει το κοινό στη μουσική παράσταση για τους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές.
|download file .jpg 111Kb|


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και στον Νικηφόρο Βρεττάκο, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
|download file .jpg 110Kb|


Κατάμεστο από κόσμο ήταν το αμφιθέατρο ΔΑΪΣ που φιλοξένησε την παράσταση.
|download file .jpg 153Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τιμά την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, για την πολύχρονη προσφορά της στη μουσική, όπως και τον Δημήτρη Μπάση για την ερμηνεία του.
|download file .jpg 115Kb|


Ένα ζεστό χειροκρότημα επεφύλασσε το ακροατήριο για τη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Νικηφόρο Βρεττάκο που πραγματοποίησε το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της ένωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο ΔΑΪΣ παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Στην έναρξη της βραδιάς, ο Γιώργος Πατούλης, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού πνεύματος, επισημαίνοντας ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να τιμά όσους με το έργο τους έχουν πάει ένα βήμα μπροστά τον πολιτισμό και τη διανόηση του τόπου μας. Στην Ένωση Πελλοποννησίων Αμαρουσίου ευχήθηκε να εκατοστήσει τα χρόνια της μην παραλείποντας να αναφερθεί στη σημαντική δράση της όλα αυτά τα χρόνια.

Το ακροατήριο παρακολούθησε έργα των δύο ποιητών, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη και την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, και ερμηνευμένα από τη Μικτή χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση της ιδίας, αλλά και από καταξιωμένους σολίστ.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τίμησε με μία ανθοδέσμη την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για την προσφορά της στην ελληνική μουσική, ενώ συνεχάρη τους σολίστ Δημήτρη Μπάση, Σέβη Μωραΐτη, Μαίρη Μαχαίρα, ʼννα Κουνάδη, Μάρω Γεώργα, Νενέ Ανδριανού για την ερμηνεία τους όπως και όλους τους συντελεστές της παράστασης που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που την παρακολούθησε.

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου, αναφέροντας ότι προκαλεί αίσθηση με κάθε της εμφάνιση, ενώ ανακοίνωσε τον επόμενο σημαντικό σταθμό της διαδρομής της, τη συναυλία στην Κύπρο.

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου για την ιδέα της βραδιάς δέχτηκε και η πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου, Πόπη Βραχιώτου Λυμπεροπούλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο