Κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μιλώντας στην εκδήλωση για τα εργασιακά ζητήματα που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου Ν. Καλλιμάνη, τον οικονομολόγο – καθηγητή της Α.Σ.Ο.Ε Ν. Φράγκο, και τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ.Γ. Γ. Τσούνη.Στιγμιότυπο από τη συζήτηση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.


 


Μήνυμα ενότητας εργαζομένων και αιρετών κόντρα στις ισοπεδωτικές πολιτικές της Κεντρικής Διοίκησης απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με σκοπό την ενημέρωση των απασχολούμενων στο Δήμο αλλά και των φορέων της πόλης αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου αλλά και την αναζήτηση μέσα από το διάλογο προτάσεων και λύσεων.


Στην εισαγωγή της εισήγησής του ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενος στο συντονιστή της συζήτησης Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου Νίκο Καλλιμάνη, χαιρέτισε θερμά την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του Σωματείου προτρέποντας και σε ανάλογες ενέργειες. Μιλώντας για τη διαδικασία απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι έχει βαθιές ρίζες που πηγάζουν από το γεγονός ότι καμιά κεντρική εξουσία δεν επιθυμεί να δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση τη δύναμη που της αξίζει. Αντίθετα επιδιώκει τον κατακερματισμό της καθώς θέλει να διατηρήσει το ισχύον πολιτειακό κράτος. Υπενθυμίζοντας ότι η ευκαιρία που είχε η τοπική αυτοδιοίκηση πριν από μερικά χρόνια που είχε πιο ισχυρή και ενωτική φωνή να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει, έχει χαθεί, σημείωσε: «Αντί για αυτό υποστήκαμε κραυγαλέα μείωση στους πόρους μας αλλά και το αυθαίρετο μέτρο της διαθεσιμότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της νέας πολιτικής».


Αναφορικά με το Δήμο Αμαρουσίου ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Ως Διοίκηση του Δήμου, υπό τη διαμορφούμενη αυτή κατάσταση, είμαστε προσανατολισμένοι στη δημιουργία πέρα και πάνω από συνδικαλιστικά όργανα ενός ενωτικού και ξεκάθαρου αυτοδιοικητικού κινήματος με συμμάχους αιρετούς που εκφράζονται από τον ίδιο αγωνιστικό προσανατολισμό. Ή θα ορθώσουμε το ανάστημά μας για να ανατρέψουμε το σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ή θα αφήσουμε να καταρρεύσει το οικοδόμημα που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε υπερκομματική συσπείρωση εργαζομένων και αιρετών της αυτοδιοίκησης.


Σε επίπεδο Δήμου Αμαρουσίου ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες παρά τις δυσχέρειες που δημιουργούνται από την έλλειψη χρημάτων αλλά και προσωπικού. «Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε αυτούς που μας χρειάζονται. Με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο μας αλλά και ευρύτερα των πολιτών απλώνοντας ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας» σημείωσε με έμφαση ο κ. Πατούλης.


Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν, επίσης, ο οικονομολόγος – καθηγητής της Α.Σ.Ο.Ε Νίκος Φράγκος, ο οποίος κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στη μείωση των πόρων, την οικονομική εποπτεία και στις κοινωνικές δομές των Ο.Τ.Α. Στο μεσοπρόθεσμο και σε εργασιακά ζητήματα αναφέρθηκε, επίσης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλας Αλεπούς, Σπύρος Σταθούλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Λευτέρης Μαγιάκης, Νικόλαος Μπουντούρογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Κωνσταντίνος Νταλούκας, Αθανάσιος Βελής, Πέτρος Κούκουζας.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο