Ιστορική ευκαιρία και Ιστορική ευθύνη η υλοποίηση του οράματος του Ιατρικού Τουρισμού

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Συνθέτουμε δυνάμεις για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά οράματα της Πατρίδας μας

 

Σε μια ακόμη εποικοδομητική συνάντηση για την υλοποίηση του οράματος του Τουρισμού Υγείας παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ιατρικών και διαγνωστικών Ομίλων της χώρας καθώς και τον φορέων που δραστηριοποιούντα στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξη κ. Γιώργου Τζιάλλα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη και Προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

Στόχος ήταν η ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, τις δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης υψηλής ποιότητας ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την υλοποίηση των σχετικών επενδυτικών υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών επαφών και διημερίδων και προς την κατεύθυνση της διεθνούς ανάδειξης του εγνωσμένου κύρους του ελληνικού ιατρικού δυναμικού, πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του «Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών», με στόχο την επανένωση του ελληνικού ιατρικού επιστημονικού δυναμικού προς όφελος της Ελλάδας, την ανάδειξη της οικουμενικότητας της ελληνικής ιατρικής επιστήμης, αλλά και τη διατήρηση των δεσμών των Ελλήνων του εξωτερικού με την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και θρησκεία.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου εθνικού φορέα, ο οποίος θα συνενώσει όλες τις υπάρχουσες δομές του χώρου του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις (πιστοποιήσεις, κριτήρια συμμετοχής) με στόχο την έξοδο της Ελλάδας προς τις αγορές του εξωτερικού. Επιπλέον, αποφασίστηκε ομόφωνα αυτής της εθνικής προσπάθειας να ηγηθεί ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε του παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ανάτασης της χώρας μας όπως χαρακτηριστικά είπε και τόνισε πως η σύνθεση, η συνεννόηση και η σύμπραξη δυνάμεων διασφαλίζουν την προοπτική και την επιτυχία αυτού του μεγάλου εγχειρήματος.

«Είμαστε συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές για την προσέλκυση επισκεπτών» ανέφερε ο κ. Πατούλης δίνοντας το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: Ηλέκτρα Παπαζάχου, Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Γιώργος Σώρας, Commercial Account Manager Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Κων/νος Πάντος, Γενικός Δ/ντής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, Γεώργιος Χρονάς, Δ/ντής ΒΙΟΤΥΠΟΣ, Σοφία Πάλμου, Υπεύθυνη για Ιατρικό Τουρισμό Διαγνωστικού Κέντρου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, Πρόδρομος Ηλιάδης, Εμπορικός Δ/ντης Διαγνωστικού Κέντρου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Δ/ντής BIOMEDICIN, Νίκη Μητσώνη Υπ. Δημοσίων Σχέσεων BIOMEDICIN, Ιωάννα Ράπτη, εκπρόσωπος IQ DERMATOLOGY CARE, Βασίλειος Παυλιδέλης, Υπεύθυνος Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Αλέξανδρος Γιατζίδης Δ/ντής Ιατρικού Ινστιτούτου MEDLAB, Κατερίνα Καρνιαδάκη, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Επικοινωνία – Δημ. Σχέσεις Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής – Καθ. Δερματολογίας, Ηλίας Καυκάς, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Ιωάννης Δατσέρης, Οφθαλμίατρος – Πρόεδρος Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιατρών, Γιώργος Κακουλίδης, Σύμβουλος Διοίκησης Athena Health Tourism Cluster, Ζαχαρίας Καπλανίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Νίκος Κουβελάς, Εκπρόσωπος  – Μέλος ΔΣ ΕΛΙΤΟΥΡ, Πρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster, Πέτρος Μαμαλάκης, Δ/νων Σύμβουλος Health Tourism Greece, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αντιπρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster, Γιώργος Καραχρήστος, General Manager MITE, Μαρία Μαγαλιού, Νομικός Σύμβουλος IHTC.

 

Σχετικά αρχείαΙστορική ευκαιρία και Ιστορική ευθύνη η υλοποίηση του οράματος του Ιατρικού Τουρισμού_1


Ιστορική ευκαιρία και Ιστορική ευθύνη η υλοποίηση του οράματος του Ιατρικού Τουρισμού_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο