Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με εισήγηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 71Kb|


Απέτρεψε την  ανέγερση ενός ακόμη μεγαθήριου στο Ο.Τ. 511, στον κόμβο της Λ. Κηφισίας με την Αττική Οδό.Την ιστορική απόφαση να αποτρέψει την ανέγερση ενός ακόμη πολυόροφου κτηρίου γραφείων σ’ έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη, έλαβε με πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.


Στο οικοδομικό τετράγωνο 511, υπάρχει οικόπεδο εμβαδού 9.000 τ.μ. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, φερόμενο ως ιδιοκτήτης του, σχεδίαζε την ανέγερση πολυόροφου κτηρίου προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του.


Εξέλιξη που απετράπη, με τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις που αφορούν πρώτον, την κατ’ αρχήν ανάρτηση για την τροποποίηση και την μετατροπή του σε Κοινωφελή Χώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Δημοτικό Θέατρο, και δεύτερο, την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Με τις δύο αυτές αποφάσεις διασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της και αποτρέπεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη τσιμεντένιου μεγαθηρίου.


Πρόθεση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη είναι στη συγκεκριμένη έκταση να δημιουργηθεί ένας  Δημοτικός Πολιτιστικός Πολυχώρος, ο οποίος θα περιλαμβάνει χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Δημοτικό Θέατρο και υπόγειο χώρο στάθμευσης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.


Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατηγόρησε τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου για την πολιτική που ακολούθησαν. «Γέμισαν το Μαρούσι τσιμέντο και επέτρεψαν άναρχα, χωρίς προδιαγραφές και αντισταθμιστικά οφέλη να οικοδομηθούν όλοι οι ελεύθεροι χώροι της πόλης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συσσωρεύοντας μία σειρά από προβλήματα στη λειτουργία της. Το δικό μας όραμα για το Μαρούσι του μέλλοντος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προστασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, τη διάσωση των χώρων πρασίνου και αναψυχής που έχουν απομείνει  στην πόλη, αλλά και τη δημιουργία αυτόνομων γειτονιών, που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο