Ιδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Οι τοπικές κοινωνίες γίνονται Υγιείς Πόλεις –πρότυπα για τους πολίτες Ελλάδας και Κύπρου»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.& της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, νέος Περιφερειάρχης Αττικής παραβρέθηκε προσκεκλημένος στην Ιδρυτική Συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος  Ιωάννου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η Ιδρυτική Συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. όπου  υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και 5 συνεργαζόμενων Δήμων: Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης Δήμαρχος , Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης Δήμαρχος, Στροβόλου κ. Αντρέας Παπαχαραλάμπους Δήμαρχος, Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζιήπαπα  Δήμαρχος  και Αγλατζιάς κ. Χαράλαμπος Πετρίδης Δήμαρχος. Σκοπός του Μνημονίου αυτού είναι  η Πιστοποίηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την συμπερίληψη της Κύπρου στον Παγκόσμιο Χάρτη του Δικτύου Υγιών Πόλεων. Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Το θέμα της Συνάντησης είχε τίτλο: «Βιώσιμη Ανάπτυξη από την θεωρία στην Πράξη», όπου ξεκίνησε με ομιλία η Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Χρυστάλλα Καϊάφα Νικολαϊδου, Υγειονομική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων, η οποία μίλησε για τις Πολιτικές Υγείας, τις Δράσεις του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις και τις προϋποθέσεις Πιστοποίησης στη Φάση VII.

Στη συνέχεια, για τη λειτουργία του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκε η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Δίκτυα Υγιών Πόλεων και Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, αναφερόμενη και στο Σύμφωνο Δημάρχων της Κοπεγχάγης.

Ο Πρόεδρος  του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την ομιλία του, συνεχάρη τόσο τον Υπουργό Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, όσο και τους 5 Δημάρχους των Πόλεων που συνυπογράφουν για την πρωτοβουλία τους και μίλησε για  το ρόλο που διαδραματίζει η Ηγεσία και ο τρόπος διακυβέρνησης μέσω του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων η οποία έχει πλούσιο και ουσιαστικό έργο να επιδείξει, με μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς τους πολίτες που ωφελήθηκαν και διαρκή ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε σχέση με συγκεκριμένα νοσήματα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ. Ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Θα επιδοτήσουμε σαν Περιφέρεια Αττικής τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων για την Πρόληψη της Υγείας με τον  προσυμπτωματικό έλεγχο των  πολιτών. Στόχος η διατήρηση της Υγείας όλων των κατοίκων της Αττικής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Προαγωγή της Υγείας και σκοπός του Δικτύου μας είναι η διαρκής εγρήγορση για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες και η σύσταση του  Δ.Σ. του Κυπριακού Δικτύου σε σώμα. Στη Συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Νίκος Μίτλεττον

 

Σχετικά αρχείαΙδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου_1


Ιδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου_2


Ιδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου_3


Ιδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου_4


Ιδρυτική Συνάντηση Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου_5

Μετάβαση στο περιεχόμενο