Θερμή υποδοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης υποδέχεται στο γραφείο του τους καθηγητές και τις αντιπροσωπείες των μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων Αμαρουσίου και από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και Πολωνία που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη με τις αντιπροσωπείες των μαθητών και καθηγητών από άλλες χώρες που φιλοξενούνται στο Μαρούσι και την αντιπροσωπεία του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο γραφείο του τις αντιπροσωπείες των μαθητών   που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”.


Η αντιπροσωπεία μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων με τις αντιπροσωπείες των συνομηλίκων τους από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και Πολωνία, που φιλοξενούνται στο Μαρούσι στο πλαίσιο του προγράμματος, επισκέφθηκαν τον κο. Δήμαρχο συνοδευόμενες από τους καθηγητές τους.


Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας τους μαθητές αναφέρθηκε στην σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου, της πόλης που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τη γενέτειρα του Σπύρου Λούη του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, καθώς και στην τέχνη της κεραμικής που άνθισε στο Μαρούσι τον 20ο  αιώνα, προσδίδοντάς του το προσωνύμιο της  Κεραμούπολης.


Παράλληλα συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, που τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό άλλων χωρών, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες μέσα από την επαφή και τη συνεργασία με τους συνομηλίκους τους και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες σε εθελοντικές δράσεις για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.


Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους καλή διαμονή στο φιλόξενο Μαρούσι και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους ανήμερα της Πρωτομαγιάς στη δεντροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στη Κτήμα Μιμικόπουλου με την συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). 


Στο τέλος της συνάντησης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα. Οι  μαθητές συνέχισαν την γνωριμία τους με το Μαρούσι με επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Σπαθάρειο Μουσείο Σκιών, τη Δημοτική Πινακοθήκη καθώς και στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο