Θερμή υποδοχή στον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο από τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης υποδέχεται τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο στην είσοδο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 99 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι εφημέριοι των Ι.Ν. Αμαρουσίου, μέλη του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αναλήψεως Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Δημητρίου, μέλη της Ερανικής Επιτροπής Ανεγέρσεως Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης και Αγίου Μηνά και μέλη της Διοίκησης του Δήμου.
|download file .jpg 103 KB|


Μία σειρά από θέματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες του Αμαρουσίου συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.
|download file .jpg 114 KB|


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στο Δημαρχείο της πόλης, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν οι εφημέριοι των Ιερών Ναών Αμαρουσίου, ο Σύλλογος ανεγέρσεως Ι.Ν. Αναλήψεως Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Αναβρύτων και η Ερανική Επιτροπή ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης και Αγίου Μηνά στην περιοχή του Κοιμητηρίου.


Ο κ. Κύριλλος εξέφρασε τη συμπαράσταση  και τη διάθεση να βοηθήσει η Μητρόπολη το Σύλλογο Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αναλήψεως Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Δημητρίου, καθώς και την Ερανική Επιτροπή για την ανέγερση του Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Μηνά.            
Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα όπως:
Οι λεπτομέρειες για την απαλλοτρίωση του προσκυνήματος της Αγίας Φιλοθέης για την ανάδειξή του σε εκλησσιαστικό ιστορικό μνημείο, εγχείρημα που έχει την αμέριστη  στήριξη του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.
Η ανάδειξη του βυζαντινού ναϊσκου του Αγίου Νικολάου στον ʼγιο  Θωμά.
Το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας στον Ι.Ν. της  Παναγίας Νερατζιώτισσας.


Επίσης ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον κ. Κύριλλο το ζήτημα της υπογραφής του   μνημονίου συνεργασίας της Μητρόπολης με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, του οποίου είναι Πρόεδρος, για τη στήριξη του έργου της «Αποστολής».
Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας της Μητρόπολης με το Δήμο Αμαρουσίου στο κοινωνικό έργο που αναπτύσσει, το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει, ενώ αναλαμβάνει και ο ίδιος πρωτοβουλίες, όπως τα γεύματα αγάπης, η απαλλαγή των πολυτέκνων και των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη κ.α.


Μετάβαση στο περιεχόμενο