Θα προστατέψουμε το Δάσος Μιμικόπουλου για να παραμείνει «πράσινη» περιουσία της πόλης μας

Print Friendly, PDF & Email


 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
|download file .jpg 153 KB|


Χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, που αφορά μόνο την περίφραξη του ʼλσους
   
Για το Δήμο Αμαρουσίου το ʼλσος Μιμικόπουλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού πλούτου της πόλης μας. Έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου, του οποίου η ανάδειξη και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.


Την προτεραιότητα αυτή υπηρετούν παρεμβάσεις που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, με στόχο αφενός την προστασία του ʼλσους Μιμικόπουλου από κάθε λογής καταπατητές, και αφετέρου την ανάδειξή του σε ένα μοναδικό χώρο αναψυχής και όαση πρασίνου, για τους κατοίκους της πόλης μας και του Παραδείσου ειδικότερα.
Στον αγώνα, όμως, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ʼλσους Μιμικόπουλου έχουμε απέναντι μας την Ελεήμονα Εταιρεία, που εξαιτίας της αδράνειας των διοικήσεων του χθες, διεκδικεί σήμερα τη συγκεκριμένη έκταση για να την αξιοποιήσει όχι προς όφελος των κατοίκων, αλλά για δικό της οικονομικό όφελος και να την μετατρέψει από δάσος, σε χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Αμαρουσίου επιδιώκοντας να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του χώρου προς όφελος των πολιτών βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με την Ελεήμονα Εταιρεία.Παράλληλα, πετύχαμε ύστερα από πολύχρονη προσπάθεια να προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικής  σύμβασης για την αποκατάσταση του ʼλσους Μιμικόπουλου με το Υπ. Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής, και να προχωρήσουμε με δικά μας μέσα και δαπάνες στην περίφραξη της συγκεκριμένης έκτασης. Στόχος μας είναι προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου μέσα από την υλοποίηση δράσεων καθαρισμού, αποκομιδής μπαζών, δενδροφύτευσης και τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών.


Λόγω, όμως, του ότι το μείζον ζήτημα της ιδιοκτησίας βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών με απόφασή του, σε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της Ελεήμονος Εταιρείας, έκρινε ότι δεν έπρεπε ο Δήμος Αμαρουσίου να προβεί στην περίφραξη.


Απόφαση απόλυτα σεβαστή, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ουσία της διένεξης του Δήμου Αμαρουσίου με την Ελεήμονα Εταιρεία, η οποία αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ʼλσους και παραμένει σε δικαστική εκκρεμότητα.


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε κάθε περίπτωση παραμένει σε εγρήγορση, εντείνοντας με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο την προσπάθεια να διαφυλάξει και να προστατέψει το δασικό χαρακτήρα ενός ʼλσους με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία για την πόλη μας.
Και καλεί όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να συστρατευθούν μαζί του, συγκροτώντας μια ‘πράσινη συμμαχία’, με σκοπό την περιφρούρηση αφενός του Δάσους, κι αφετέρου της υγείας των ίδιων των δημοτών.
Γιατί το ʼλσος Μιμικόπουλου, ήταν και πρέπει να παραμείνει δασική έκταση που να μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο