Θέματα πολιτιστικής συνεργασίας και οικονομικού ενδιαφέροντος εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσφέροντας στον Πρέσβη του Καναδά Robert Peck ένα αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη και ένα λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.


Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, όπου εξετάστηκαν ζητήματα πολιτιστικής και οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά, με την ευκαιρία της φιλοξενίας των παραστάσεων Cirque de Soleil το Σεπτέμβριο στο Ο.Α.Κ.Α στο πλαίσιο του εορτασμού 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων και φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά.

Κατά την υποδοχή του Καναδού Πρέσβη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή αλλά και τα φιλικά αισθήματα των Ελλήνων προς τους Καναδούς. Αναφορικά με την περίοδο κρίσης που διανύει η πατρίδα μας ο Πρέσβης κ. Peck, εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα λόγω της προηγούμενης προσωπικής του διαδρομής ως διπλωμάτη αλλά λόγω και της ελληνικής καταγωγής συζύγου του, και μετέφερε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πολλούς Καναδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν σε μια «νέα Ελλάδα» καθώς αποτελεί μονόδρομο για να αναδειχθούν οι επιτυχίες της Ελλάδας ώστε να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, εξέφρασε την πρόθεση με μεγάλη χαρά να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια του Πρέσβη του Καναδά. «Θέλουμε το Μαρούσι θα γίνει ο κρίκος αυτής της προσπάθειας και με όλες τις δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της βοήθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας μας και της ανάπτυξης καλών εντυπώσεων στη διεθνή κοινότητα. Υποστηρίζουμε κάθε πιθανή πρωτοβουλία Καναδών επιχειρηματιών να επενδύσουν στο επιχειρηματικό κέντρο του Αμαρουσίου» σημείωσε.

Αναφορικά με τις παραστάσεις του Cirque de Soleil, ένα από τα διασημότερα, φαντασμαγορικά τσίρκο του κόσμου που γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με χιλιάδες εργαζομένους και εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο, ο Καναδός Πρέσβης ζήτησε τη συνεργασία και συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για την επιτυχία της διοργάνωσης και την προβολή αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος που μπορεί να αναβιώσει στην Αθήνα το ίδιο Ολυμπιακό «παλμό» γιορτής.

Κατά τον κ. Peck μέσω των παραστάσεων του Cirque de Soleil με τίτλο “Allegria” δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, της παρέχεται η ευκαιρία να αναδείξει «όλα όσα είναι δυνατά στη χώρα μας», τη δίνεται η ευκαιρία να δώσει ένα δυναμικό «παρών» στο διεθνές πεδίο, να απαντήσει δυναμικά σε όσους δυσπιστούν στο εάν η Ελλάδα «μπορεί», και στην Αθήνα και στο Μαρούσι να αναδειχθούν σε μεγάλες πολιτιστικές πόλεις.

Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη σημασία αυτής της μεγάλης πολιτιστικής διοργάνωσης για τη χώρα μας, ο Πρέσβης εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσαν να παραχωρηθούν εισιτήρια σε 100 παιδιά ή οικογένειες του Αμαρουσίου προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το υπερθέαμα.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σημείωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα συσφίξουν τους δεσμούς Ελλάδας και Δήμου Αμαρουσίου με τον Καναδά, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της Πρεσβείας για τη διάθεση 200 εισιτηρίων σε παιδιά και ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο