Θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στο Μαρούσι στη σύσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τις αρμόδιες Αρχές

Print Friendly, PDF & Email

Σύσκεψη για ζητήματα ασφαλείας που αφορούν στην πόλη είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και Ασφάλειας της πόλης αλλά και την Τροχαία Κηφισιάς με τη συμμετοχή, επίσης, Αντιδημάρχων, και εκπροσώπων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Πέτρος Κωνσταντής, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Βορείου Αττικής Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Ιωάννης Λύτρας, ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτης Τζελέπης.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Ευθύμης Τσίγκας, Γιώργος Ζήκος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης έγινε ενημέρωση του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με τα σχέδια κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος στο Ο.Α.Κ.Α και ένταξής του στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τη δύναμή του. Παράλληλα, ο Ταξίαρχος κ. Κωνσταντής, ενημέρωσε σχετικά με την ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς αλλά και εντός των δρόμων της πόλης.

Επιπλέον, ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάστηκαν ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, η ενίσχυση των ελέγχων από την Τροχαία της εισόδου και της παράνομης στάθμευσης εντός των πεζόδρομων της πόλης και συζητήθηκαν τρόποι για να εμποδιστεί η διέλευση των τροχοφόρων χωρίς ειδική άδεια στους βιοκλιματικούς πεζόδρομους. Επίσης, υποδείχθηκαν συγκεκριμένοι δημόσιοι χώροι για τους οποίους ζητήθηκε από τη δημοτική Αρχή να αυξηθεί η αστυνόμευση, ενώ υπήρξε και ενημέρωση από τους αρμοδίους όσον αφορά στην επαναφορά του Αστυνομικού της Γειτονιάς και στο Μαρούσι.

Τέλος, το προσφυγικό ζήτημα και το ενδεχόμενο χρήσης των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι βρέθηκε, επίσης, στο προσκήνιο όπου διατυπώθηκε η αρνητική στάση της Διοίκησης του Δήμου όσον αφορά σε μία τέτοια εξέλιξη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόταση του Δημάρχου κ. Πατούλη, να παραχωρηθούν δύο οχήματα της πρώην δημοτικής αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και στην Τροχαία Κηφισιάς για την καλύτερη επιχειρησιακή τους ανταπόκρισης προς όφελος της ασφάλειας της πόλης και των πολιτών.

 

Σχετικά αρχείαΘέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στο Μαρούσι στη σύσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τις αρμόδιες Αρχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο