Θέματα ανάπτυξης του Αμαρουσίου συζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.


Ενημέρωση σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αμαρουσίου όπως και για άλλα καίρια θέματα που χρήζουν επίλυσης, παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, στη διάρκεια συνάντησής τους.


Όσον αφορά στα έργα μέσω Ε.Σ.Π.Α στο Δήμο Αμαρουσίου που βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε:  • στην κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ 580 στην Πολεοδομική Ενότητα ʼνω Ψαλιδίου του Δήμου,

  • στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του οικοδομικού τετραγώνου 9760 και της γύρω περιοχής,

  • στη διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου

για τα οποία ζήτησε από τον Υπουργό την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησής τους. Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που του ετέθησαν υπόψη και διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη, ότι θα εξεταστούν και θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.


Αναφερόμενος στην επόμενη προγραμματική περίοδο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με την ιδιότητα και του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, ζήτησε να προβλεφθούν ως ενδεικτικοί δικαιούχοι για δράσεις πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και οι Σύνδεσμοι Προστασίας όπως είναι και ο Σ.Π.Α.Π.


Τέλος, ενόψει και της πραγματοποίησης της φετινής Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης, ο κ. Πατούλης, μετέφερε τις ανησυχίες του ιδίου όπως και του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου όσον αφορά στο μέλλον της κεραμικής τέχνης στην πόλη τους λόγω της επαπειλούμενης αποχώρησης των κεραμοτεχνιτών από το ακίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας όπου στεγάζονται εργαστήρια, μόνιμα εκθετήρια χειροποίητων κεραμικών, η ετήσια Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, μετά την απόφαση για κατάργηση του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ στου οποίου την κυριότητα ανήκει το κτίριο.


Ο Δήμαρχος ζήτησε το Υπουργείο να εξετάσει το αίτημα των Κεραμιστών του Αμαρουσίου για παραμονή στο χώρο επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της κεραμικής τέχνης τόσο για το Μαρούσι όσο και τη χώρα μας εν γένει, καθώς, όπως σημείωσε, μία τέτοια δυσοίωνη εξέλιξη στη δύσκολη αυτή οικονομική εποχή που διανύουμε, θα οδηγούσε σε βιοτέχνες και οικοτεχνίες σε μαρασμό και εξαφάνιση. Ο κ. Χατζηδάκης, εξέφρασε την πρόθεση να εξεταστεί με προσοχή το αίτημα κεραμιστών και Δήμου και στόχο να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο