Η όπερα Don Giovanni και η Εθνική Λυρική Σκηνή κέρδισαν στο Αμαλίειο τους θεατές στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με οδηγό τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Το ενδιαφέρον του κοινού κέρδισε η πρωτότυπη παραγωγή σε μορφή όπερας της βαλίτσας που παρουσιάστηκε στη σκηνή του Αμαλίειου.


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της όπερας της βαλίτσας Don Giovanni.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, και τη νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Κ. Φραγκάκη.


Το έργο Don Giovanni παρουσίασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μαρούσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Τη γνωστή όπερα του Μότσαρτ παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 θεατές σε μία παράσταση σε μορφή όπερας της βαλίτσας που εκτυλίχθηκε στο Αμαλίειο αμφιθέατρο. Την ξεχωριστή παράσταση που κέρδισε το κοινό παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, που συνεχάρη τους συντελεστές εκ μέρους και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για το συγκεκριμένο είδος θεάματος που ομολογουμένως απευθύνεται σε ένα περιορισμένου εύρους ακροατήριο απέδειξε ότι το άνοιγμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προς τον έξω κόσμο ήταν επιτυχές.


Η «όπερα της βαλίτσας», μία ευέλικτη παραγωγή που φέρνει τη συγκεκριμένη τέχνη στις γειτονιές της πόλης με ένα πιάνο και όλα τα σκηνικά μέσα σε μία βαλίτσα, έφερε τους εξαιρετικούς ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επαφή με τους πολίτες του Αμαρουσίου που τους αποθέωσαν.


Τους πρωταγωνιστές για τη σκηνική τους παρουσία και όλους τους συντελεστές της παράστασης σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, συνεχάρη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, αναφέροντας ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή μέσα από τη συνεργασία της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης με το Ίδρυμα Νιάρχος ανοίγουν τον δρόμο σε εξειδικευμένα είδη τέχνης να προσεγγίσουν μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο το κοινό αποκτώντας νέους οπαδούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο