Η προσπάθεια δικαιώθηκε: o Κάτω Σωρός (Τύμβος- Μαρμαράδικα) μπαίνει επιτέλους στο σχέδιο πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της Δημοτικής Αρχής, των κατοίκων και του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου

Η προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου και των κατοίκων της Πολεοδομικής Ενότητας του Σωρού (περιοχή Κάτω Σωρού, Τύμβος- Μαρμαράδικα) επιτέλους δικαιώθηκε.


Έπειτα από αγώνα που κράτησε πάνω από 20 χρόνια, δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. ( Φ. 15/24-1-2013) η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της συγκεκριμένης περιοχής.


Πλέον μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, αποκαθίσταται μια αδικία που ήθελε μια ολόκληρη περιοχή που απείχε μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο από τη Λεωφόρο Κηφισίας, να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης. Με την ένταξη στο σχέδιο, οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν επιτέλους τις περιουσίες τους, ενώ και ο Δήμος θα μπορέσει να δημιουργήσει τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς ελεύθερους χώρους, που είναι απαραίτητοι για να καταστεί η καθημερινότητα των κατοίκων καλύτερη.


Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης τμήματος της πολεοδομικής ενότητας του Κάτω Σωρού και Τύμβου – Μαρμαράδικα και η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου , αποτελεί δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των κατοίκων, του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής και της Δημοτικής μας Αρχής. Αγώνα που είχε ως στόχο, αφενός να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών αυτών να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Αφετέρου, να μπορέσει ο Δήμος, να δημιουργήσει τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους αλλά και τις υποδομές εκείνες, που θα διασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο ζωής των κατοίκων.


Αποκαθίσταται μια πολεοδομική αδικία εικοσαετίας σε βάρος μιας περιοχής που βρισκόταν χωρίς λόγο εκτός σχεδίου πόλης, αν και απείχε μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Η αταξία που δημιούργησε η άναρχη και χωρίς κανόνες πολεοδομική ανάπτυξη της πόλης μας τα προηγούμενα 20 χρόνια, σταδιακά αποκαθίσταται. Ως Διοίκηση προχωράμε στην άμεση προώθηση των πράξεων εφαρμογής στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα προωθούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του προαστίου μας, με στόχο τη δημιουργία μιας «πράσινης» πόλης, με ανθρώπινο πρόσωπο.


Επίσης, αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ένταξης στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού, πήραν μια ηχηρή και αποστομωτική απάντηση οι ελάχιστοι συμπολίτες μας που προσπάθησαν με δικαστικές προσφυγές τα προηγούμενα χρόνια να ακυρώσουν την εξέλιξη αυτή. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ξεκάθαρο, όσοι προσπαθούν με νομικίστικα τερτίπια να κρατήσουν όμηρους τους συμπολίτες μας, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι τους. Οι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των κατοίκων έχουν ονοματεπώνυμο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο