Η ΚΕΔΕ επιμένει στην πάγια θέση της για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την εργασιακή κατοχύρωση του προσωπικού

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στην ομηρεία τους»

Τη δέσμευση ότι η ΚΕΔΕ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της ότι απαιτείται

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τα μέλη του ομόφωνα επικαιροποίησαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος, στη βάση και των σχετικών αποφάσεων που έχουν λάβει.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των εργαζομένων με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις τους, θα παραστεί και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ενώ τόνισε πως στηρίζει και το αίτημα τους να συναντηθούν και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος τώρα στην ομηρεία των εργαζομένων. Καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση να δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα με δεδομένη την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του υπογράμμισε πως θα υποβάλλει προς το υπ. Εσωτερικών αίτημα για μία συνάντηση, παρουσία των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης μίας λύσης, που θα άρει το αδιέξοδο.

 

Σχετικά αρχείαΗ ΚΕΔΕ επιμένει στην πάγια θέση της για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την εργασιακή κατοχύρωση του προσωπικού (1)


Η ΚΕΔΕ επιμένει στην πάγια θέση της για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την εργασιακή κατοχύρωση του προσωπικού (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο