Η ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στη 30η Εθελοντική Αιμοδοσία ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος με 186 φιάλες αίματος

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά του υπέρτατου αγαθού στο συνάνθρωπο 

21 περισσότεροι εθελοντές ζωής σε σχέση με την προηγούμενη εθελοντική  αιμοδοσία προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, συμμετέχοντας στην 30η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. 

Στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκε μεγάλοςαριθμός εθελοντών αιμοδοτών, όπου μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, 186 εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικά του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ συνεισφέροντας ώστε να συγκεντρωθούν 186 φιάλες αίματος.                 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε  κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους στο συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή».
  
Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για την υποστήριξή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών.       

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Οι συμμετέχοντες στην Αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που, σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης, τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Την επίβλεψη της 30ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Πέτρος Κόνιαρης, με την συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.
Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος, Γιώργος  Ζήκος, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Αντωνόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Κατερίνα Ιωάννου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca-Cola 3E, Pizza Fun, καθώς και την κυρία Αρβανιτάκη Ελένη, για την ευγενική χορηγία τους.

 

Σχετικά αρχείαΗ ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στη 30η Εθελοντική Αιμοδοσία ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος με 186 φιάλες αίματος_1


Η ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στη 30η Εθελοντική Αιμοδοσία ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος με 186 φιάλες αίματος_2


Η ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στη 30η Εθελοντική Αιμοδοσία ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος με 186 φιάλες αίματος_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο