Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σκοποβολής Άγη Κασούμη, προωθεί στους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου το Πρόγραμμα «ο Αθλητισμός μας προπονεί για τη ζωή»

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 130Kb|


Με σύνθημα ο «Αθλητισμός μας προπονεί για τη ζωή», η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σκοποβολής ʼγη Κασούμη, υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης του Δήμου Αμαρουσίου που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα επισκεφτεί όλα τα δημοτικά σχολεία και θα μιλήσει με τους μαθητές για τον Αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τον Εθελοντισμό.

Στόχος της δράσης, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο, είναι η πρωταθλήτρια μας μέσα από το παράδειγμά της να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές την αξία του αθλητισμού στη ζωή τους, ως διαδικασία που τους «οπλίζει» με δύναμη και με τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν «πρωταθλητές» της ζωής.

Συνομιλώντας με τα παιδιά θα επιχειρήσει να τους εξηγήσει πώς μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, ο αθλητισμός τα «προπονεί» για τη μετέπειτα ζωή. Στις συναντήσεις της με τη νεολαία της πόλης, η «Πρέσβειρα» Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα αναφερθεί, επίσης, στην αξία του «Ευ αγωνίζεσθαι» και της συμμετοχής, αλλά και θα αναδείξει τη σημασία του Εθελοντισμού.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Θέλοντας να μυήσουμε τη νέα γενιά στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια παγκόσμιων κυπέλλων στη σκοποβολή ʼγη Κασούμη, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την προαγωγή της αθλητικής παιδείας, του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού στα σχολεία του Αμαρουσίου, υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο το όραμά μας για μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και προσφοράς, αλλά και με μέλλον που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια».

Η ʼγη Κασούμη, «Πρέσβειρα» Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου, είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα της σκοποβολής τα τελευταία 30 χρόνια. Από το 1984 στο Λος ʼντζελες έως το 2004 στην Αθήνα, έχει συνολικά έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αριθμό ρεκόρ για την Ελλάδα στο σύνολο των αγωνισμάτων. Έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και συνολικά έξι μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα. Αυτή την περίοδο προπονείται εντατικά με στόχο την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.


Μετάβαση στο περιεχόμενο