Η Διοίκηση του Γ.Πατούλη υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σ. Ραγκούση για το οικόπεδο της ΚΕΔ


Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σ. Ραγκούσης , με θέμα το οικόπεδο της ΚΕΔ και τη δικαστική διαμάχη του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμαρχο Ηρακλείου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, ο κος  Σ. Ραγκούσης ομολογεί ότι επιθυμεί να μετατρέψει το οικόπεδο της ΚΕΔ, που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Ηρακλείου, σε πάρκινγκ απορριμματοφόρων, σε μια απέραντη χωματερή και εστία ρύπανσης για μια περιοχή που κατοικούν εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας. Μας προτείνει να συμπράξουμε με το Δήμο Ηρακλείου σε ένα έγκλημα , που θα επιβαρύνει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. Στην πρόταση αυτή του κου Ραγκούση απαντάμε με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ. Στο συγκεκριμένο χώρο θα δημιουργήσουμε χώρο πρασίνου, όπως προβλέπει το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει με την ΚΕΔ. Τίποτε άλλο.

Δεύτερον, ο κος Ραγκούσης λειτουργεί ξεκάθαρα ως «Δούρειος Ίππος» των συμφερόντων του Δήμου Ηρακλείου, αφού όχι μόνον νομιμοποιεί την αυθαίρετη κατάληψη του συγκεκριμένου οικοπέδου και την μετατροπή του σε χωματερή, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Και προτείνει τη συνεκμετάλλευση με το Δήμο Ηρακλείου ενός χώρου που ήδη έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου, για να τον κάνουμε πράσινο. Εύλογα αναρωτιόμαστε, που οφείλεται αυτή η στάση του κου Ραγκούση; Αποφάσισε τελικά να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Ηράκλειο, αφού απέτυχε στο Μαρούσι; Και με τον τρόπο αυτό εκδικείται τους συμπολίτες του;

Τρίτον, αν  ο κος Ραγκούσης είχε επισκεφθεί το αμαξοστάσιο της Α. Αθανασίου πριν τις εκλογές του 2006 και έκανε το ίδιο και σήμερα, θα διαπίστωνε αυτό που διαπιστώνουν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δήμο αλλά και οι περίοικοι. Δεν φτιάχτηκαν απλά κάποιοι μαντρότοιχοι, όπως υποτιμητικά αναφέρει, αλλά ουσιαστικά αναβαθμίστηκε όλος ο χώρος. Φυτεύθηκαν δένδρα, αναβαθμίστηκαν οι χώροι του προσωπικού, δημιουργήθηκε μέχρι και ιατρείο. Φυσικά, παραμένει προτεραιότητα η δημιουργία ενός σύγχρονου αμαξοστασίου, αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει στο χώρο που προτείνει ο κος Ραγκούσης.
Στο ερώτημα του ποια συμφέροντα υπερασπιζόμαστε, η απάντηση είναι μία, τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων.

Ας μας απαντήσει όμως και ο κ. Ραγκούσης, ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν το οικόπεδο της ΚΕΔ να γίνει πράσινο;

Μήπως οι εργολάβοι της Αττικής Οδού που δήθεν καταγγέλλει; Ή μήπως ο Δήμος Ηρακλείου, που το κατέλαβε αυθαίρετα και το μετέτρεψε σε πάρκινγκ για τα «σκουπιδιάρικά» του;

Τελικά ο κος Ραγκούσης ποια συμφέροντα υπερασπίζεται;


Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο