Η δημιουργία Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και η επέκταση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, στους άμεσους στόχους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ν. Κάββαλο, την Αντιπρόεδρο Ρ. Χαλιώτη, τον ιατρό -νευρολόγο για την Επιδημιολογική Μελέτη στο ΚΑΠΗ  Β. Λύρα και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με την Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Π. Σακκά.


Η δημιουργία Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου, όπου θα φιλοξενούνται και θα παρέχονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, παράλληλα με την επέκταση και ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη.


«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε συμπολίτης μας, κάθε ηλικιωμένου, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή του, προσφέροντας τη στήριξη και τη φροντίδα που έχει ανάγκη, ώστε να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος» υπογράμμισε ο κος Πατούλης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.   


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος  Πατούλης, αναφερόμενος στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, που λειτουργεί με πρωτοβουλία του στο Μαρούσι, σημείωσε ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δημότες, αλλά και τους πολίτες όμορων Δήμων, καθώς είναι η μοναδική κοινωνική υποστηρικτική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας στα Βόρεια Προάστια, με Κέντρο Ημέρας και Ιατρείο Μνήμης.»
«Θέτοντας ως προτεραιότητά μας την εξυπηρέτηση των πολιτών, που κάτω από τις αντίξοες σημερινές οικονομικές συνθήκες, περισσότεροι από ότι στο παρελθόν απευθύνονται στο Κέντρο για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων, προγραμματίζουμε την παραχώρηση μεγαλύτερου χώρου για τη λειτουργία του Κέντρου και την ενίσχυσή του με περισσότερους επαγγελματίες της υγείας»,
πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, κυρίως μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.               


Στην εκδήλωση επίσης μίλησε για την «επιδημία» του 21ου αιώνα, τη νόσο Αλτσχάιμερ, η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών κα Παρασκευή Σακκά, η οποία αναφέρθηκε στην πρόληψη, στους παράγοντες κινδύνου και στους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου.


Επίσης η συντονίστρια του Κέντρου Αλτσχάιμερ στο Μαρούσι, κα Λένα Μαριώτη, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, αφενός μεν στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, και αφετέρου στο οικογενειακό και υποστηρικτικό τους περιβάλλον, καθώς και στη δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που προσφέρει σε όσους πολίτες απευθύνονται στο Κέντρο για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της άνοιας.
Ακολούθως ανέπτυξε την Επιδημιολογική Μελέτη που διεξάγεται στο Δήμο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κος Νικόλαος Κάββαλος, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κα Ρένα Χαλιώτη.
Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη των προγραμμάτων του ΚΑΠΗ κα Γιάννα Κομνηνού.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία MMC που προσέφερε δωρεάν προϊόντα περιποίησης  της “ΤΕΝΑ” σε όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο