Η δέσμευση γίνεται πράξη: ομορφαίνει η γειτονιά του Παραδείσου με τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του Άλσους Μιμικόπουλου

Print Friendly, PDF & Email


Υπεγράφη  η προγραμματική  σύμβαση για την αποκατάσταση του ʼλσους Μιμικόπουλου μεταξύ του Υπ. Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής και του Δήμου Αμαρουσίου

Γ.Πατούλης : Διεκδικήσαμε και τελικά πετύχαμε την υπογραφή σύμβασης με το ΥΠΕΚΑ,  για να υλοποιήσουμε μια σειρά έργων στο ʼλσος Μιμικόπουλου, με τα οποία θα αναδείξουμε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας.  Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα ομορφύνει τη γειτονιά του Παραδείσου και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».


ʼναψε το “πράσινο φως” για να ξεκινήσει άμεσα το έργο για την περίφραξη και αποκατάσταση του ʼλσους Μιμικόπουλου, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης είναι αποτέλεσμα της εδώ και 3,5 χρόνια διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, η οποία μετά την εκπόνηση της μελέτης για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ʼλσους με δικά της μέσα, με συνεχή προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς,  ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκριση των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση του χώρου πρασίνου, ο οποίος έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία για την πόλη.

Σκοπός της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση έργων δασικής αναψυχής, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Τα έργα αφορούν κυρίως στον καθαρισμό της έκτασης, στην περίφραξή της, συμπληρωματικές φυτεύσεις, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και κάδων απορριμμάτων κ.α καθώς και άλλες ήπιας μορφής επεμβάσεις που θα αναδεικνύουν και θα προστατεύουν τα στοιχεία της φυσικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας για τη σημαντική αυτή εξέλιξη τόσο για  τους κατοίκους του Παραδείσου όσο  και  για ολόκληρη την πόλη δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της  προσπάθειάς μας που αφορά στην προστασία και αναβάθμιση του ʼλσους Μιμικόπουλου, ενός σημαντικού χώρου πρασίνου για την πόλη μας, με μεγάλη αξία ιδιαίτερα για την περιοχή του Παραδείσου. Ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και συλλόγων της συγκεκριμένης περιοχής ικανοποιείται , η δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής γίνεται πράξη. Για εμάς η προστασία  και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Την προτεραιότητα αυτή υπηρετούν παρεμβάσεις που υλοποιούμε όπως αυτή του ʼλσους Μιμικόπουλου, με στόχο αφενός την προστασία του από κάθε λογής καταπατητές. Κι αφετέρου την ανάδειξή του σε έναν μοναδικό χώρο και όαση πρασίνου και αναψυχής, για τους κατοίκους της πόλης μας».


Μετάβαση στο περιεχόμενο