Η βουλευτής και Γραμματέας Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο. της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή συγχαίρει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ώστε να διατηρείται η πόλη καθαρή και φιλική στους κατοίκους της

Print Friendly, PDF & Email

Η βουλευτής Α’ Αθηνών και Γραμματέας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, συγχαίρει με επιστολή της τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία του να τοποθετήσει σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης ειδικούς κάδους για την περισυλλογή περιττωμάτων ζώων.

«…Θα ήθελα ως Βουλευτής, ως Γραμματέας, αλλά κυρίως ως πολίτης να σας συγχαρώ. Χρόνια παλεύω ως δημοσιογράφος και ως δημοτικός σύμβουλος γι’ αυτό το θέμα. …Είχα κάνει μία εκστρατεία μοιράζοντας η ίδια σε πλατείες και άλση της Αθήνας γάντια και σακούλες μιας χρήσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσουμε την πόλη καθαρή και φιλική προς τους κατοίκους της και να προωθήσουμε ταυτόχρονα την αγάπη για τα ζώα.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες τόσο ως προς την προστασία των ζώων, όσο και ως προς την καθαριότητα των δημοσίων χώρων έχει προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση 50 ειδικών κάδων σε κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων στην υποχρέωσή τους για άμεση απομάκρυνση των περιττωμάτων των κατοικιδίων τους. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προτρέπουν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να φροντίζουν ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

Επιπλέον, για τα αδέσποτα ζώα εφαρμόζεται  πρόγραμμα σύμφωνο με τα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία που πιστοποιείται διαρκώς από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών, ύστερα από ελέγχους που διεξάγονται κάθε χρόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο