Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ (BULLYING), ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

«Ο σχολικός εκφοβισμός αρχίζει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές σε όλο αυτό. Μέσα από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων μελών του, έχουμε εντάξει ενέργειες για τη διαχείριση του σχολικού – διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), και στόχος μας είναι μέσα από τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου», ανέφερε κατά τον σημερινό χαιρετισμό του στη 10η Συνάντηση Υγιών Πόλεων στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος της πόλης, Πρόεδρος του Δικτύου και της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης.

«Παρών» στη Συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Δικτύου σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας με τη συμμετοχή των Δήμων σε κοινές δράσεις αναφορικά  με το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Για την δράση αυτή το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, οι μέχρι τώρα δράσεις των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων μελών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. έχουν, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήσει ομιλία και εκπροσώπηση των ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής  σε πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών για τον σχολικό Εκφοβισμό, ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου καθώς και ενημέρωση στην Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σε μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Λάρισας για θέματα πρόληψης του bullying.

Επιπλέον τα ΚΕΠ Υγείας διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην χώρα Εκπαιδευτικό Εργαστήριο διαρκείας 10 ωρών, όλου του Παιδαγωγικού Προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα: «Τα πρώτα βήματα των παιδιών στο δημιουργικό διαδίκτυο με ασφάλεια» όπου συμμετείχε  ο κ. Γ. Πατούλης σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα της πρόληψης από μικρές ηλικίες του φαινομένου του εκφοβισμού.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύτηκε ότι το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί καταρχήν σε όλους τους Δήμους μέλη που έχουν δημιουργήσει ΚΕΠ Υγείας και στη συνέχεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους ενδιαφερθούν. Πρόσθεσε δε ότι το πλέον σημαντικό είναι να διοργανωθούν και να συνεχισθούν οι δράσεις με σκοπό να δημιουργούνται περιβάλλοντα μη βίας στο σχολείο, στην οικογένεια και την κοινωνία ώστε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν χωρίς φόβο. Στο πλαίσιο αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Δήμους και τα σχολεία που θα ενδιαφερθούν, σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη σημερινή Συνάντηση Εργασίας κατά την παρέμβαση του Προέδρου Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μέσω skype.


Ο Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους διοργανωτές και εισηγητές του πρωτοποριακού σεμιναρίου και τους παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας για το Ασφαλές Διαδίκτυο στην Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σε μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Λάρισας για θέματα πρόληψης του bulling.

Μετάβαση στο περιεχόμενο