Η αλήθεια είναι μία: δεν έγινε καμία απόλυση στο Δήμο Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Αποτελούν ντροπή για το Μαρούσι, τα ψέματα της Αντιπολίτευσης.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή εξασφάλισε μόνιμη δουλειά και εισόδημα σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο Δήμο, μέσω του νομικού εκτρώματος Οργανισμός  Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου. Κι αυτό το έκανε είτε μεταφέροντας τους στο Δήμο και τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις, είτε εξασφαλίζοντας τους μόνιμη δουλειά σε υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Με τη λύση αυτή, που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μπήκε τέλος σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που κράτησε πάνω από 10 χρόνια, για το οποίο υπεύθυνο είναι το καθεστώς που διοικούσε την πόλη την περίοδο αυτή. Καθεστώς του οποίου πολιτική συνέχεια είναι η Δημοτική Παράταξη «Μαρούσι Επόμενη Μέρα».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη, με αφορμή τις εξελίξεις πάνω στο εργασιακό ζήτημα αποτελεί ντροπή, τόσο για αυτούς που την συνέταξαν, όσο και για την πόλη.
Είναι μια ανακοίνωση που αναδεικνύει την υποκρισία μιας παράταξης που στηρίζει την πολιτική της επιβίωση στο ψέμα.

Είναι ψεύτες όταν ισχυρίζονται ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά σε «μεταχρονολογημένες απολύσεις», όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν απολύθηκε ούτε ένας εργαζόμενος, ότι κάθε ένας από τους 375 εργαζόμενους του Οργανισμού, έχει πλέον μόνιμη και σταθερή δουλειά και εισόδημα.

Είναι ψεύτες όταν υποστηρίζουν πως έγιναν εκδικητικές απολύσεις με στόχευση σε αυτούς που είχαν απεργήσει και τους συνδικαλιστές.

Η αλήθεια είναι ότι από τους 105 εργαζόμενους που κρίθηκαν πλεονάζων προσωπικό και θα μεταφερθούν στο ΙΚΑ, μόλις το 10% συμμετείχε στην τελευταία απεργία που έγινε στο Δήμο, η οποία μάλιστα ήταν μια απεργία με πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής. Και μόλις 5 από αυτούς είναι εργαζόμενοι με συνδικαλιστική ιδιότητα, η οποία πλέον δεν ισχύει αφού ο Οργανισμός Εργασίας έχει μπεί σε εκκαθάριση.

Είναι ψεύτες και υποκριτές όταν μιλούν για κοινωνική ευαισθησία.
Η αλήθεια είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια παράταξη, ως διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια κρατούσε τους εργαζόμενους αυτούς σε ομηρία, αναγκάζοντας τους να δουλεύουν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα, χωρίς να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι εργαζόμενοι του υπό εκκαθάριση Οργανισμού Εργασίας έχουν μπροστά τους ένα σίγουρο εργασιακό μέλλον, έχοντας εξασφαλίσει δικαιώματα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Είναι ψεύτες και υποκριτές όταν επικαλούνται τον Νόμο της Βουλής, αφού η αλήθεια είναι πως ο Νόμος αυτός είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής διεκδίκησης του Δημάρχου Γ. Πατούλη από την κυβέρνηση. Διεκδίκηση από την οποία ήταν όλοι τους απόντες.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα οι 270 εργαζόμενοι του Οργανισμού που μεταφέρονται στο Δήμο και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και οι 105 που μετακινούνται στο ΙΚΑ , διασφαλίζουν για πάντα το εργασιακό τους μέλλον.

Διασφαλίζουν σταθερή δουλειά και μόνιμο εισόδημα για τις οικογένειες τους.
Όσον αφορά την αναφορά για την συνδικαλιστική ιδιότητα του Δημάρχου, θα θέλαμε να τους επισημάνουμε ότι ο Γ. Πατούλης  δεν «δηλώνει συνδικαλιστής γιατρός» , όπως άστοχα αναφέρουν. Είναι συνδικαλιστής γιατρός από το 1995, τον οποίο τιμούν με την ψήφο τους χιλιάδες συνάδελφοί του εκλέγοντας τον πρώτο σε ψήφους Σύμβουλο στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο