Η αγωνία του κυρίου Κανελλάκη για 10 λεπτά δημοσιότητας και η αλήθεια για το πάρκινγκ της Ευτέρπης

Print Friendly, PDF & Email

Η αγωνία του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής Κ. Κανελλάκη να εξασφαλίσει για τον εαυτό του ακόμη δέκα λεπτά δημοσιότητας, εκδίδοντας ανακοίνωση που σχολιάζει τις θέσεις της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για το ζήτημα του πάρκινγκ της Ευτέρπης, τον οδήγησε σε ένα ακόμη ατόπημα.


Το πρώτο ατόπημα του ήταν το 2011, όταν με την ψήφο του ως Περιφερειακός Σύμβουλος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόφαση να ακυρωθεί η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δήμου μας και της τότε Νομαρχίας Αθηνών για την εκτέλεση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου με χρηματοδότηση από κονδύλια της Νομαρχίας Αθηνών και μετέπειτα Περιφέρειας Αττικής. Αν και πολίτης και κάτοικος του Αμαρουσίου, «πήρε» πίσω το λόγο που είχε δώσει η αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία ανήκε και ψήφισε ενάντια στο συμφέρον τη πόλης που ζει. Παρά την αρνητική του, όμως, στάση, δεν πέτυχε το στόχο του. Το έργο αυτό σήμερα υλοποιείται, χάρη στη διεκδικητικότητα, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου Γ. Πατούλη.


Από το λάθος του 2011 φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε τίποτε. Γι’ αυτό επανήλθε και τάχθηκε, για μια ακόμη φορά, ενάντια σε ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί, θα ωφελήσει το Μαρούσι. Το έργο αυτό είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης με αυτοχρηματοδότηση, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει ενάντια στο έργο, αφού δεν χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Γι’ αυτό επέλεξε το ρόλο του υποστηρικτή της ετερόκλητης συμμαχίας της αδράνειας που δημιούργησαν 2-3 δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που τελικά τον εξέθεσαν.


Μόνον ο ίδιος δεν καταλαβαίνει ότι εκτίθεται όταν υποστηρίζει πως το πάρκινγκ της Ευτέρπης δεν είναι έργο που γίνεται με προοπτική γενεών.


Μόνον ο ίδιος εκτίθεται όταν κάνει πως δεν καταλαβαίνει αυτό που ομολόγησε με έγγραφό της η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ότι δηλαδή η κατασκευή του πάρκινγκ σε καμία περίπτωση δεν βάζει εμπόδια στην μελλοντική κατασκευή σταθμού Μετρό στο Κέντρο Αμαρουσίου.


Μόνον ο ίδιος εκτίθεται όταν εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο Κέντρο του Αμαρουσίου δύο μεγάλα έργα, υπόγειο πάρκινγκ στην Ευτέρπης και Σταθμός Μετρό.


Οικολογικό έγκλημα για το Μαρούσι δεν είναι τα δύο αυτά έργα, αλλά να αφήσουμε την πόλη και τους κατοίκους χωρίς έργα. Έγκλημα είναι να αναβάλλουμε για αργότερα ένα έργο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να περιμένουμε 10-15 χρόνια να βρεθούν χρήματα για να κατασκευαστεί ο σταθμός Μετρό.


Ο κ. Κανελλάκης, για δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειακός Σύμβουλος, πάει ενάντια στο συμφέρον της πόλης του Αμαρουσίου και των συμπολιτών του. Bάζει το μικροκομματικό συμφέρον και σκοπιμότητες πάνω από την τοπική κοινωνία. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι Μαρουσιώτες, όταν θα τους ζητήσει ξανά την ψήφο τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο