Η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς ανοίγει το δρόμο για να προωθηθούν έργα ανάπλασης στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο

Print Friendly, PDF & Email

Το δρόμο για την προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών για αναπλάσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο ανοίγει, έπειτα από πολυετή ομηρία, με την έκδοση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της δικαστικής απόφασης που ανάβει το πράσινο φως για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς. Η απόφαση, η έκδοση της οποίας εκκρεμούσε από το 2008, δικαιώνει τις προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για διευθέτηση του ζητήματος.


«Επί σειρά ετών συνεργαστήκαμε για να ολοκληρωθεί η έκδοση της απόφασης για να μπει ένα τέλος σε μία παγωμένη κατάσταση διάνοιξης ή μη διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς. Παρά τη χρονίζουσα καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που μπαίνει μία τελεία σε αυτήν την υπόθεση και μπορούμε πλέον βάσει των κείμενων διαδικασιών να προωθήσουμε τις μελέτες κυκλοφοριακής ρύθμισης όπως και άλλων έργων ανάπλασης στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο», ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προ μηνών είχε θέσει απευθείας το ζήτημα υπόψη του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, έπειτα και από αίτημα των κατοίκων του Πολυδρόσου, εισπράττοντας τη θετική ανταπόκρισή του. Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, ο κ. Πατούλης, είχε εκθέσει στον Πρόεδρο του ΣτΕ τις σοβαρότατες επιπτώσεις που έχει η μη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς για τον οικιστικό ιστό της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων λόγω του τεράστιου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται η περιοχή καθώς η οδός Φραγκοκκλησιάς αποτελούσε βασικό οδικό άξονα, εξυπηρετώντας όχι μόνο το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και τους όμορους Δήμους.


Με την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ ουσιαστικά «ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού που είχε κλείσει εξαιτίας των έργων για την κατασκευή της Αττικής Οδού. Η διάνοιξη είχε ανασταλεί μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών που είχαν καταθέσει τρεις κάτοικοι το 2004 ενάντια στην απόφαση για την εκ νέου διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς.


Μετά την ανακοίνωση της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ οι τρεις όμοροι Δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Χαλανδρίου βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι και προγράμματα υλοποίησης της διάνοιξης. Παράλληλα, διερευνώνται σε νομικό επίπεδο εάν απορρέουν ακόμα και σήμερα συμβατικές υποχρεώσεις της Αττικής Οδού για την ανάπλαση της οδού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο