Η άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ στη φωτιά που ξέσπασε στο Γέρακα Αττικής αποσόβησε τον κίνδυνο επέκτασή της προς την Πεντέλη

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπα από την καμένη γη που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γέρακα Αττικής. Η άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ αποσόβησε τον κίνδυνο επέκτασή της προς την Πεντέλη, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.


 


Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με 3 οχήματα στη φωτιά που ξέσπασε στο Γέρακα Αττικής και η έγκαιρη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, απέτρεψε την επέκτασή της προς τη ρεματιά και από εκεί σε Ανθούσα και Πικέρμι με κατεύθυνση την Πεντέλη.


Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα  σε έκταση 15 στρεμμάτων. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν πραγματική μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στον οικισμό της περιοχής.


Για την προστασία των δασικών εκτάσεων,ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις αναλυτικές οδηγίες , που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.
      


                       


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο