Παρασκευή 8 Μαΐου, ώρα 19:00
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μεσογειακή Αναιμία και Εθελοντική Αιμοδοσία» διοργανώνει το Τμήμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο της πόλης ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση των πολιτών για την σημασία της πρόληψης σχετικά με τη μεσογειακή αναιμία, αλλά και η προβολή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, και η ευαισθητοποίηση μας στην ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας για την επάρκεια αίματος, που είναι αναγκαία για την σωστή αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας.
Η ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μεσογειακής Αναιμίας (8 Μαΐου) και ενόψει της εθελοντικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έως την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
- Η κα Ιωάννα Μυρίλλα, Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), με θέμα: «Θαλασσαιμία Παρόν και Μέλλον»
- Η κα Αφροδίτη Λουτράδη, Αιματολόγος, Πρόεδρος της Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ( ΚΕΣΥ), με θέμα: «Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης της Μεσογειακής Αναιμίας»
- Η κα Λίλιαν Καβαλίερου, Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», με θέμα: «Ο ρόλος του Εθελοντισμού στην Αιμοδοσία, η συμβολή των Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Δήμου Αμαρουσίου, παιδίατρος κ. Κώστας Νταλούκας.