Ημερίδα με θέμα: « Τοπική Αυτοδιοίκηση και κινητή τηλεφωνία» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 135 KB|

Το επίκαιρο θέμα που αφορά τις επιδράσεις της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο περιβάλλον και τον άνθρωπο εξετάστηκε εκτενέστατα στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, καθώς και πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα.

 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ρένα Χαλιώτη ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη , του οποίου η περιβαλλοντική ευαισθησία, αλλά και η πολιτική βούληση οδήγησαν στην αποξήλωση παράνομα τοποθετημένης κεραίας στη περιοχή της Νέας Λέσβου Αμαρουσίου.    


Η κα Χαλιώτη παρουσίασε βήμα προς βήμα την αποξήλωση της παράνομης κεραίας, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα προτίθεται να συνεχίσει την αποξήλωση και άλλων παράνομα τοποθετημένων κεραιών.


Στην τοποθέτηση του, ο κ. Φίλιππος Κωνσταντίνου, καθηγητής ΕΜΠ αφού περιέγραψε τα ισχύοντα σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με τις τιμές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, επεσήμανε τις αντιλεγόμενες αντιλήψεις σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τη διαφορά μεταξύ των μονάδων ισχύος μέτρησης της ακτινοβολίας.


Στις περιβαλλοντικές παραμέτρους της κινητής τηλεφωνίας αναφέρθηκε ο κ. Στέφανος Τσιτομενέας, καθηγητής Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Πειραιά. Ο κ. Τσιτομενέας τόνισε ιδιαίτερα τις αρνητικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.


Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Π. Πεντέλης και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Δημήτρης Στεργίου κατήγγειλε τις τοποθετήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πεντελικό όρος και μάλιστα πάνω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ο κ. Στεργίου ζήτησε την συμπαράσταση της κεντρικής εξουσίας πάνω σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.


Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσιπουράκης και Μαραγκάκης, ενώ στο θέμα τοποθετήθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος, Παιδιάτρος κα Γλυκερία Μοστρού.


Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Προστασία » κ. Απόστολος Αϊβαλιώτης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο