Ημερίδα με θέμα: «Υγιής Γήρανση» από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία

Print Friendly, PDF & Email

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Υγιής Γήρανση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.       

Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Την ενημερωτική εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα αναπτύξουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες:
Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», «Μυοσκελετικά προβλήματα – Οστεοπόρωση – Πτώσεις»
Αναστασία – Τσέλσι Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένη στην άσκηση στην τρίτη ηλικία, «Η άσκηση απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή γήρανση.Πότε δεν είναι αργά για άσκηση»
Αναστάσιος Γαλήνας, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., «Νεφρός και Τρίτη ηλικία» 
Μαργαρίτα Συνετού, Νεφρολόγος, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Γ.Γ.Ε., «Διαταραχές της μνήμης. Πώς να μείνουμε πνευματικά υγιείς»
Αλέξανδρος Καμαράτος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Γ.Ν. Τζανείου Πειραιά, «Διαβήτης. Μία σύγχρονη επιδημία»
Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Γεροντολογίας(London), Ειδικός Γραμματέας Ε.Γ.Γ.Ε., «Σύγχρονες προσεγγίσεις στη χρόνια φροντίδα των ηλικιωμένων»
Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Κοινωνιολόγος, Συντονίστρια Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, «Η πολιτική των Δήμων του ΕΔΔΠΠΥ για την τρίτη ηλικία»                         

                

Μετάβαση στο περιεχόμενο