Ημέρα Εκπαίδευσης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & EmailΓονείς και παιδιά παρακολούθησαν την ανοικτή εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
|download file .jpg 125 KB|


Δεκάδες πολίτες θέλησαν να δουν από κοντά τους τρόπους αντιμετώπισης μιας επικίνδυνης κατάστασης και να ενημερωθούν.
|download file .jpg 120 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης παρακολουθεί την εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.
|download file .jpg 130 KB|
Ημέρα ανοικτής εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά διοργάνωσε το Σάββατο 26 Ιουνίου στην Πλατεία ΗΣΑΠ ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.  Συμπαραστάτες στο εγχείρημα και οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες εκπαίδευσης Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και η APLS – Επείγουσα Ιατρική για Παιδιά, σε συνεργασία την «Ανοικτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής».
Η δράση που είχε τίτλο «Με την ψυχή στο στόμα, με την καρδιά στα χέρια», προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών, οι οποίοι θέλησαν να δουν από κοντά τους τρόπους αντιμετώπισης μιας επικίνδυνης κατάστασης. Ανάμεσα στους πολίτες που ενημερώθηκαν ήταν γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου.       
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, που βρέθηκε στον χώρο της δράσης και παρακολούθησε από κοντά την εκπαίδευση, τόνισε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας  διοργανώνουν τη σημαντική αυτή δράση εκπαίδευσης του πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων που βρίσκονται σε άμεση επαφή με παιδιά. Είναι άλλη μια δράση στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας που προωθεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Όλοι μπορούμε να εκπαιδευτούμε με απλό και εύκολο τρόπο σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες βασικής υποστήριξης της ζωής, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα κατάσταση που θα τύχει σε ένα συγγενικό μας πρόσωπο ή στο συνάνθρωπο μας».
Η δράση περιελάμβανε εκπαίδευση σε βασική υποστήριξη της Ζωής και απινίδωση σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της Ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών  διαστάσεων. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο