Ζωντάνεψε η Iστορία στην Avant Premiere της ταινίας «Μαραθών 2.500 Χρόνια» που εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου,Γιώργος Πατούλης,με τους συντελεστές της ταινίας,Ευάγγελο Μυγδάλη και Γιάννη Μαρκόπουλο.
|download file .jpg 111Kb|


Το οπτικοακουστικό οδοιπορικό στο πεδίο της ιστορικής μάχης μαζί με τις αφηγήσεις των ομιλητών καθήλωσαν τους παραβρισκόμενους.
|download file .jpg 114Kb|


Προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και πολλοί φίλοι της ιστορίας και της 7ης τέχνης παρευρέθηκαν στην avant premiere της ιστορικής ταινίας «Μαραθών 2.500 χρόνια: Η Αθήνα της Δημοκρατίας χαράζει τα σύνορα της Ευρώπης», του Ευάγγελου Μυγδάλη, σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, που εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη. Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΔΑΪΣ, παρουσία των συντελεστών της παραγωγής.


Το κοινό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του, μίλησε για το μεγαλείο της νίκης των Ελλήνων κόντρα στους Πέρσες, μίας νίκης ιστορικής που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, που ακόμα και σήμερα μεταφέρει ένα εξίσου επίκαιρο μήνυμα. «Η έκβαση της μάχης του Μαραθώνα γύρισε τη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας, σηματοδότησε τη γέννηση της Ευρώπης. Αλλά και 2.500 χρόνια μετά, τα διδάγματα από τη μάχη του Μαραθώνα είναι επίκαιρα σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Ας αναλογιστούμε το συναίσθημα των προγόνων μας ενώ ήταν παραταγμένοι απέναντι στον τεράστιο στρατό του Δαρείου. Και, όμως, δεν δίστασαν λεπτό. Ρίχτηκαν στη μάχη με θάρρος και αποφασιστικότητα. Και επικράτησαν. Νίκησαν. Το ίδιο απαιτείται να πράξουμε ενωμένοι και στη σημερινή εποχή».


Η ταινία «Μαραθών 2.500 χρόνια: Η Αθήνα της Δημοκρατίας χαράζει τα σύνορα της Ευρώπης» γυρίστηκε για τον οικουμενικό ελληνισμό, για τους Έλληνες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης αλλά η καρδιά τους βρίσκεται στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.


Μέσα από ένα συγκλονιστικό οπτικοακουστικό οδοιπορικό στο χώρο όπου πριν από 2.500 χρόνια οι Έλληνες κατέλυσαν τον μύθο του αήττητου του στρατού των Περσών, μέσα από τη δύναμη της αφήγησης και των εικόνων, οι θεατές βρέθηκαν νοητά στο πλευρό των Ελλήνων την ώρα που συνέτριβαν τους Πέρσες.


Τις ζωντανές ψηφιακές αναπαραστάσεις «έντυσαν» με τις αφηγήσεις τους οι ηθοποιοί  Φαίδων Γεωργίτσης και Κώστας Γιαλίνης, ενώ για το μεγαλείο της ιστορικής νίκης μίλησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Μαρία – Αθηνά Τζάνη, Θεόδωρος Αντίκας, καθώς και ο Αντιστράτηγος Ε.Α. πρώην Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Ιωάννης Ασλανίδης.


Παρόντες στην πρώτη προβολή της ταινίας ήταν: ο δημιουργός της ταινίας, Ευάγγελος Μύγδαλης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και συνθέτης της μουσικής της ταινίας, Γιάννης Μαρκόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θ. Γιαννόπουλος, οι ποιητές Μανώλης Πρατικάκης και Γιώργος Παπακώστας.


Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου,θα γίνει στο Σύδνεϋ στις 31 Οκτωβρίου 2010.

Μετάβαση στο περιεχόμενο