Ζητήματα ασφάλειας και λειτουργίας του σχολείου εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου κατά τη συνάντησή τους για θέματα του σχολείου.


Για την εξέλιξη της κατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος ενημερώθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ενώ έθεσαν υπόψη του ιδίου και των παρόντων στελεχών της Διοίκησης του Δήμου ζητήματα βελτίωσης της λειτουργίας του σχολείου αλλά και ασφάλειας – φύλαξης του σχολικού χώρου.


Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, εκπροσώπους των Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η δημοσίευση του ΦΕΚ οριοθέτησης της χρήσης του οικοπέδου της ΚΕΔ που διεκδικήθηκε με προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου και παραχωρήθηκε τελικά στο Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου για την ανέγερση από τον Ο.Σ.Κ σχολικού συγκροτήματος για την εγκατάσταση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου, καθώς και την κατασκευή σχολικού γυμναστηρίου. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της κατασκευής του η Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι στις επιδιώξεις της είναι να πιέσει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης της απαιτούμενης χρηματοδότησης για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου το ταχύτερο δυνατόν.


Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και φύλαξης του σχολείου με επίκεντρο περιστατικά βανδαλισμών, ο κ. Πατούλης, προανήγγειλε τη δημιουργία και λειτουργία συντονιστικού εθελοντικού κέντρου με συντονιστή εθελοντή σε κάθε γειτονιά της πόλης. Στόχος είναι, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των κατοίκων, εθελοντές να αναλάβουν την περιφρούρηση των σχολικών χώρων, παιδικών χαρών ανά γειτονιά και σε συνεργασία με τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές να εντοπίζονται και να πατάσσονται οι απόπειρες βανδαλισμού των δημόσιων χώρων. Παράλληλα, ζήτησε να ενισχυθούν οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας πέριξ του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος για την πάταξη πράξεων βανδαλισμού και φθορών στο σχολείο.


Θέτοντας ως προτεραιότητα τη διευκόλυνση των μαθητών και τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος τους αναφορικά με ορισμένα λειτουργικά προβλήματα του σχολείου που ετέθησαν υπόψη της Διοίκησης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου άμεσα να εξετάσουν τις όποιες βλάβες και να προβούν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις.


Παρόντες στη συνάντηση από μέρους της Διοίκησης ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Βασίλης Κόκκαλης, ο υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πέππας.


Από μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Θωμά, ο αντιπρόεδρος Αλφόνσο Πάγκας, ο ταμίας Βαγγέλης Παπασχρήστου, και τα μέλη Ελένη Μητρέλη, και Angela – Maria Arbelaez.

Μετάβαση στο περιεχόμενο