Ευρύτατη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα Λιμενικά Ταμεία με τη συμμετοχή ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΕΝ, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη, ευρύτατη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήσης, Ι. Τζίτζιος και Β. Μπαρμπάκος, ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου Ν.Καραπάνος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κ. Μουτζούρης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Αθ. Χριστόπουλος και η Διευθύντρια του Υπουργείου κα Σκαφιδά για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, καθώς και εκείνων που εποπτεύονται από το ΥΕΝ και την εν γένει πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα λιμάνια και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ των λιμένων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την αναγκαιότητα της βελτίωσης της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και της καταβολής των λιμενικών τελών υπέρ των δήμων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν λιμάνια.

Αποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, να συσταθεί μικτή επιτροπή από παράγοντες του ΥΕΝ, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και έως το τέλος του μήνα να προτείνουν θεσμικές λύσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των λιμένων.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο