ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΧΡΥΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 2008»

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 208 ΚB | 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης στην τελετή απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου «Golden Stars 2008» στο Δήμο Αμαρουσίου, που έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2008 στις Βρυξέλλες. Η απονομή έγινε από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Jan Figel σε μια τελετή την οποία παρακολούθησαν πάνω από 300 συμμετέχοντες και εκπρόσωποι κοινοτικών, περιφερειακών, εθνικών αλλά και τοπικών Αρχών.|download _.jpg file 188 ΚB | 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το βραβείο «Golden Stars 2008» με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον εκπρόσωπο της υπουργού Εξωτερικών κ. Σαρακινό (αριστερά), την εκπρόσωπο της Ε.Ε. κ. Μαρία Κανελλοπούλου, τον Πρόεδρο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλη Χρηστάκη.


Γ. Πατούλης: Πρότυπες και ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες μας είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Ο στόχος αυτός μας ενέπνευσε να πρωτοστατήσουμε στην ίδρυση του δικτύου συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών πόλεων «Q-Cities» για τη μεταφορά εμπειριών και ανταλλαγή ιδεών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.


Τη σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση του Δήμου Αμαρουσίου με το βραβείο «Χρυσά Αστέρια 2008» για τη συμβολή του στην προώθηση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» με την ίδρυση του 1ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Ποιότητας με τον τίτλο «Q-cities», εξήραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Μαρία Κανελλοπούλου και ο Πρόεδρος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.


Τα συγχαρητήριά τους στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για τη βράβευση αυτή απέστειλαν επίσης με επιστολές τους που διαβάστηκαν στη συνέντευξη η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, οι οποίοι λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στη συνέντευξη.


Ειδικότερα στην επιστολή της η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άρτια οργάνωση των δραστηριοτήτων που σχεδιάζει και υλοποιεί η Δημοτική σας Αρχή. Η σημερινή βράβευση καταδεικνύει την προσήλωσή σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και στη βελτίωσή της, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στις σύγχρονες πολιτικές κοινωνίες. ΄Ενας ρόλος που πρέπει ολοένα και περισσότερο να θωρακίζεται με θεσμικές αρμοδιότητες».


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης με την επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διάκριση η οποία αναδεικνύει τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης να προωθήσει και να ενδυναμώσει πολιτικές δικτύωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών και πρακτικών Εκπαίδευσης και Πολιτισμού προς όφελος των πολιτών.


Η σύσταση εξάλλου του 1ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Ποιότητας «Q-cities» με πρωτοβουλία και υπό την προεδρία σας, συμβάλλει στη συνέχιση της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών και ποιότητας υπηρεσιών».


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στη συνέντευξη αφού συνεχάρη θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή διάκριση τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «συνολική εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό δεν μπορεί ν΄ αποτελεί μόνο προσπάθεια του υπουργείου Εξωτερικών αλλά  είναι μέρος από διαφορετικές ψηφίδες που κάνουμε ως χώρα και ως κοινωνία και την εικόνα αυτή πρέπει να φροντίζουμε γιατί αποτελεί εθνικό πλούτο» και πρόσθεσε: «Η ποιότητα αποτελεί το κλειδί για το μέλλον του τόπου μας και αυτή πρέπει να είναι η μέριμνά μας τα επόμενα χρόνια».

 

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Μαρία Κανελλοπούλου συνεχάρη θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για το βραβείο που του απονεμήθηκε το οποίο χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό ΄Οσκαρ».


Μιλώντας για το βραβείο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με το βραβείο αυτό  «ο Δήμος μας αναδεικνύεται ένας από τους πρωτοπόρους στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση των 27 κρατών μελών σε έναν τομέα πολύ κρίσιμο και ενδιαφέροντα για την ίδια την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στον τομέα της ανάπτυξης και διάδοσης της ευρωπαίκής συνείδησης, στον τομέα ενδυνάμωσης του ευρωπαίκού γίγνεσθαι, στον τομέα της ολοένα και πιο συστηματικής εμπλοκής του Ευρωπαίου πολίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα» και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία του Δικτύου Q-Cities αναδεικνύει το Δήμο μας πρωτοπόρο σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους αφού με την πρωτοβουλία μας αυτή συμπαρασύραμε σε κοινή δράση δήμους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πλούσια και θαυμαστή εμπειρία στον τομέα της εξυπηρέτησης του πολίτη και αυτή η πρωτοβουλία μας δημιουργεί σοβαρή προστιθέμενη αξία για όλη την αυτοδιοίκηση της χώρας μας.
Πρότυπες και ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες μας είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Ο στόχος αυτός μας ενέπνευσε να πρωτοστατήσουμε στην ίδρυση του δικτύου συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών πόλεων «Q-Cities» για τη μεταφορά εμπειριών και ανταλλαγή ιδεών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας».


Επισυνάπτονται:


Η ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.


Κείμενο με πληροφορίες για το Δίκτυο Q-Cities.

Μετάβαση στο περιεχόμενο