Ευρωπαϊκή διάκριση του Δήμου Αμαρουσίου για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Ευρωπαϊκό  βραβείο EMAS 2009 που παρέλαβε στην τελετή βράβευσης στην Στοκχόλμη. Επίσης ο Herbert Aichinger, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ποιότητας  Μ. Καπασά.
|download file .jpg 89KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με άλλους βραβευθέντες στην τελετή απονομής των βραβείων EMAS  2009.
|download file .jpg 102KB|


Στιγμιότυπο από την απονομή του βραβείου EMAS 2009 στο Δήμο Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης παραλαμβάνει το βραβείο για την εξαιρετική περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα των πράσινων προμηθειών.
|download file .jpg 91KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανάμεσα στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των Δημοσίων Αρχών που παρέλαβαν το  βραβείο EMAS 2009 για την εξαιρετική περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα των πράσινων προμηθειών.
|download file .jpg 117KB|


 

Το Ευρωπαϊκό βραβείο EMAS 2009 παρέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης σε ειδική εκδήλωση στην Στοκχόλμη

Στο Δήμο Αμαρουσίου, απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το βραβείο EMAS 2009 (Ευρωπαϊκό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού ελέγχου) στην κατηγορία «Δημόσια Διοίκηση» ως επιβράβευση για την εξαιρετική περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα των πράσινων προμηθειών. 

Το Ευρωπαϊκό βραβείο EMAS 2009 παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση στην Στοκχόλμη, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009, στο πλαίσιο της απονομής βραβείων σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές που μειώνουν ενεργά τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις εφαρμόζοντας πράσινες προμήθειες στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.           
 
Ο Δήμος Αμαρουσίου εκπροσώπησε τη χώρα μας, καθώς επελέγη από την Ελληνική Επιτροπή EMAS, μετά από έλεγχο και αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας του, ο οποίος κρίθηκε ότι πληροί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τα κριτήρια της Ε.Ε.   

Είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελληνική Επικράτεια που εφαρμόζει το σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EMAS. Ένας από τους άξονες στον οποίο εμφανίζει μεγάλη δυναμική και καινοτόμα στοιχεία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αυτός των πράσινων προμηθειών.
Διεξάγει πράσινες προμήθειες βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και δημοσιευμένων Ευρωπαϊκών οδηγιών στις κατηγορίες αγαθών: Μελάνια εκτυπωτών και φαξ / Αναλώσιμα γραφείου / καθαριστικά και απολυμαντικά / ηλεκτρικές λάμπες / βαφές και χρώματα / καλώδια / κηπευτικά προϊόντα και βιολογικά λιπάσματα / βιοδιασπώμενες σακούλες.

Επί του συνόλου των 233 προμηθευτών με τους οποίους συνεργάζεται οι 57 προμηθευτές παρέχουν οικολογικά προϊόντα (ποσοστό 24,46%).
Να σημειωθεί ότι στην αγορά δεν διατίθενται συνήθως όλα τα προϊόντα που μπορούν να υποκαταστήσουν τα συμβατικά.           

Αξίζει να σημειωθεί επίσης  ότι αυτή η διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων που έχουν αποδοθεί στο Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία τρία χρόνια. Oπως το βραβείο «Χρυσά Αστέρια» για τη συμβολή του στην προώθηση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» με την ίδρυση του 1ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Ποιότητας, με τίτλο Q – Cities και το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.      

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο