Εστάλησαν οι απαντήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στα ερωτήματα της ΚΕΔΕ σχετικά με την υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων

Print Friendly, PDF & Email

Με επιστολή του ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ ενημερώνει τους Δημάρχους της χώρας για τις σχετικές απαντήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών

Τις απαντήσεις στα 8 ερωτήματα που είχε καταθέσει η ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά τη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων, έλαβε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Με επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας επισημαίνει:

Συνάδελφοι,

Μετά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τις επίμονες ερωτήσεις μας, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σήμερα αργά το μεσημέρι εγγράφως στα οκτώ ερωτήματα τα οποία είχαν τεθεί από την ΚΕΔΕ κατά την Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2107.

Οι σχετικές απαντήσεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς είχε διαπιστωθεί ότι η αρχική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν απαντούσε στο σύνολο των ζητημάτων που προέκυπταν κατά την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν.4479/2017.

Σας διαβιβάζουμε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να έχετε στα χέρια σας. Το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ επεξεργάζεται τις σχετικές απαντήσεις προκειμένου αύριο το πρωί Τρίτη 11 Ιουλίου να διατυπώσουμε τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τις επίμαχες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πρωταρχικός στόχος μας είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων, αλλά και η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων μας.

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο