Εποικοδομητικό διάλογο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη μαθητική ομάδα “Ecomobility” του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τη μαθητική ομάδα της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στο πλαίσιο της εκστρατείας “Ecomobility 2013 – 2014.Αναμνηστική φωτογραφία του Δημάρχου Αμαρούσιου Γ. Πατούλη με την υπεύθυνη του προγράμματος,Καθηγήτρια Σ. Καρλαπάνη και τις  μαθήτριες: Δ. Μελά,Φ. Μακριάδη, Μ. Μύτικα, Κ. Πετρούλια, Π.Ρούσσου, Κ. Τριανταφύλλου, Κ. Αρχοντάκη, Μ. Καράμπελα.   


Συνέντευξη στη μαθητική ομάδα της Γ΄Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου που συμμετέχει στην εκστρατεία “Ecomobility 2013 -14” παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στηρίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών για την προώθηση της οικολογικής μετακίνησης και της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων.


Με τίτλο «Γνωρίζω το Ποδήλατο και το Διαδίδω» και κεντρικό μήνυμα «Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας», διεξήχθη σε φιλικό κλίμα εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και των μαθητριών της ομάδας “Ecomobility, παρουσία της υπεύθυνης του προγράμματος καθηγήτριας Αγγλικών κας Σαραντούλας Καρλαπάνη.


Οι μαθήτριες καταθέτοντας τη θετική εμπειρία τους από τη χρήση των Δημοτικών Κοινόχρηστων ποδηλάτων, με τα οποία στο πλαίσιο της έρευνας τους περιηγήθηκαν την πόλη, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας, ζήτησαν την επέκταση του δικτύου και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως τη δημιουργία ενός νέου σταθμού κοντά στο σχολείο τους.        
Επίσης εκφράζοντας θετική άποψη για τα έργα που έχουν προχωρήσει και αφορούν στην ανάπλαση των γειτονιών, προκείμενου να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, είδαν ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα τη δημιουργία του ποδηλατοδρόμου στην Κοκκινιά, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους οδηγούς του ΙΧ αυτοκινήτου και στους χρήστες του ποδηλάτου, ώστε να είναι ασφαλής η μετακίνηση και εκτός ποδηλατοδρόμου.


Παράλληλα, οι συμμετέχουσες στη συζήτηση κατέθεσαν στον κο Πατούλη τις προτάσεις τους για τη δημιουργία γραμμικού πάρκου για αθλοπαιδιές, στο τμήμα της Αττικής οδού που διέρχεται από την πόλη, ενώ για το σοβαρό ζήτημα της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο, πρότειναν να μην επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ οχημάτων, όπως συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ζήτησαν επίσης να τοποθετηθεί ράμπα στην κεντρική είσοδο του σχολείου τους, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι μαθητές με κινητικά προβλήματα, αίτημα το οποίο ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσουν για την ικανοποίησή του οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.             


Από την πλευρά του Δήμου, ο κος Πατούλης ενημέρωσε την ομάδα του “Ecomobility” για μία σειρά έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στην πόλη, που θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα όπως: η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει την Κοκκινιά, με τον Παράδεισο – ʼγ. Θωμά και Ολυμπιακό Στάδιο, η κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Λ. Κηφισίας, η κατασκευή έργων υποδομής στις γειτονιές, η αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς και οι υπό κατασκευή χώροι στάθμευσης.


Η μαθητική ομάδα κατέθεσε κατάσταση με αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που εντόπισε κατά την περιήγησή της στην πόλη, προκειμένου να τεθεί υπόψη της αρμόδιας υπηρεσίας. Όπως τους εξήγησε ο κος Πατούλης, η αρμοδιότητα για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα υπαγόταν στην Δημοτική Αστυνομία και η κατάργησή της δυσχεραίνει και καθιστά περισσότερο χρονοβόρα τη διαδικασία εξακρίβωσης και απόσυρσης. 


Εκφράζοντας ο κος Δήμαρχος τα θερμά συγχαρητήρια του στη μαθητική ομάδα για την έρευνα και τις εμπεριστατωμένες προτάσεις τους, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, καθώς είναι οι καλύτεροι «πρεσβευτές» προς τους πολίτες του μηνύματος ευαισθητοποίησης για την χρήση οικολογικών μέσων μετακίνησης και του σεβασμού στο περιβάλλον.  


Οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Δέσποινα Μελά,Φωτεινή Μακριάδη, Μυρτώ Μύτικα, Κατερίνα Πετρούλια, Ρούσσου Πηγή, Καλλιρόη Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνα Αρχοντάκη, Μαρία Καράμπελα.   


Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, μαζί με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων Δούκα και του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που συμμετέχουν επίσης στην εκστρατεία, θα παρουσιασθούν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο