Επιστολή συμπαράστασης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη προς τον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email

Είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια, εφ’ όσον μας ζητηθεί, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από το σεισμό

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απηύθυνε επιστολή συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας Hasan Gogus για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα Ανατολικά χωριά της Τουρκίας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης εκφράζει τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη εκ μέρους των πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και του ιδίου προσωπικά για το τραγικό συμβάν. Η σκέψη μας σημειώνει ‘είναι στα αθώα θύματα αυτής της καταστροφής και ευχόμαστε βαθιά οι τραυματίες να έχουν γρήγορη ανάρρωση.’ 


Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος εκφράζει την πρόθεση του Δήμου Αμαρουσίου, εφόσον του ζητηθεί, να επαναλάβει την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1999, που ήταν ο πρώτος και μοναδικός Ελληνικός Δήμος που είχε προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, ως μία έμπρακτη ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης σε όσους χρήζουν βοήθειας.             


Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής: Αγαπητέ Πρέσβη Hasan Gogus

Με αυτό το γράμμα , παρακαλώ όπως δεχτείτε την βαθιά μου λύπη και αλληλεγγύη για το σεισμό που έλαβε χώρα στα ανατολικά χωριά της Τουρκία λίγες ώρες νωρίτερα.


Οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά και ειλικρινή μας θλίψη για αυτό το τραγικό συμβάν. Η σκέψη μας είναι στα αθώα θύματα αυτής της καταστροφής και ευχόμαστε βαθιά οι τραυματίες να έχουν γρήγορη ανάρρωση.


Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας καταστεί ο πρώτος και μοναδικός Ελληνικός Δήμος, ο οποίος προσέφερε άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκική Δημοκρατία το 1999, οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι ούτε αυτή τη φορά. Προς αυτή τη κατεύθυνση, θα ήθελα να εκφράσω έμπρακτα τις προθέσεις του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να καταστεί διαθέσιμη σε αυτά τα χωριά συμβολική ανθρωπιστική βοήθεια ως έμπρακτη ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης, με σκοπό να ανακουφιστούν όσοι χρήζουν βοηθείας.


Όλοι όσοι επλήγησαν  από αυτή τη τραγωδία είναι στις σκέψεις και στις προσευχές όλων μας αυτή τη δύσκολη ώρα.


Παρακαλώ δεχτείτε για άλλα μία φορά τα ειλικρινά μας  συλλυπητήρια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο