Επιστολή-απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Πατούλης κατά μουσουλμάνων»

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το τίτλο «Πατούλης κατά μουσουλμάνων» στο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδα σας που υπογράφεται με τα αρχικά «Α.Χ.» σχετικά με την αντίδραση του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. για τη τέλεση την εορτή της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Ο παραπάνω τίτλος του δημοσιεύματος δεν αποδίδει ορθά το περιεχόμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα ʼννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Στο περιεχόμενο της επιστολής καταγγέλλεται η απόφαση που ελήφθη από τα συναρμόδια Υπουργεία χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση με τη  Δημοτική Αρχή.
Σε καμία περίπτωση η επιστολή δεν καταφέρεται κατά των μουσουλμανικών οργανώσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, ούτε τάσσεται κατά της θρησκευτικής ελευθερίας.
Αυτό όμως που επισημαίνεται στην επιστολή είναι ότι στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου, όπως συνέβη με την παραπάνω απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να δοθεί το δικαίωμα για την κατάθεση των απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Για την αποκατάσταση και τη σωστή απόδοση του περιεχόμενου της επιστολής και προκειμένου να αποφευχθούν λανθασμένες εντυπώσεις, παρακαλούμε όπως προβείτε στην ορθή διατύπωση του τίτλου.


Ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο