Επιμόρφωση των βρεφονηπιοκόμων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 192KB|


Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό έργο ASSIST με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της προσχολικής εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου ASSIST, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Προγράμματος για τη «Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» (Leonardo da Vinci), οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου εφαρμόζουν ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενισχύοντας την ικανότητα του προσωπικού προσχολικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, εθελοντές-ειδήμονες του χώρου τόσο από φορείς του Δήμου όπως το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, όσο και από άλλους φορείς όπως ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιούν συνεδρίες με θέματα όπως ο αυτισμός, το σύνδρομο Asperger, η κακοποίηση και παραμέληση παιδιών αλλά και τρόποι διαδραστικής εκμάθησης.  
Ομάδα-στόχο του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελούν 25 επιλεγμένοι εκπρόσωποι από το προσωπικό των 12 Παιδικών Σταθμών του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι άλλων Δήμων όπως ο Δήμος της Φιλοθέης, του Παλαιού και του Νέου Ψυχικού, της Πεύκης και των Μελισσίων.

 
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο