Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου του Leeds στον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 156KB|


Για 2η συνεχή χρονιά, 51 φοιτητές από και τη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Leeds, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφτηκαν την πόλη του Αμαρουσίου.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με περιήγηση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και συνεχίστηκε με ξενάγηση στην Δημοτική Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη Σπύρος Λούης.
Στη συνέχεια, την αντιπροσωπεία των άγγλων φοιτητών και καθηγητών υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η Αντιδήμαρχος κ. Ρένα Χαλιώτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου δρ. Μ. Χρηστάκης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η εμπειρία της πολεοδομικής  ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου».
Την παρουσίαση έκαναν o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Δρ. Μιχαήλ Χρηστάκης, με θέμα « Παρουσίαση της Δομής του Δήμου Αμαρουσίου», ο Διευθύνων Σύμβουλος της ʼθμονον Α. Ε. κ. Γ. Κωνσταντόπουλος με θέμα «Η συμβολή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην ανάπτυξη του Τουρισμού και ο σύμβουλος πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Αλέξανδρος Καρβούνης, με θέμα «Η επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Δήμο Αμαρουσίου-μια πρώτη αποτίμηση».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε για την επίσκεψη των εκπροσώπων του αγγλικού Πανεπιστημίου: «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί τιμή για τον Δήμο Αμαρουσίου και αντανακλά την πρόθεσή μας για ενίσχυση με κάθε δυνατό μέσο του διαπολιτισμικού διαλόγου και για παράλληλη ενδυνάμωση της κοινωνίας της γνώσης για τους νέους, μέσα από την ανταλλαγή πρακτικών και συσσωρευμένης εμπειρίας.» 


Μετάβαση στο περιεχόμενο